Częściowo zgadzam się z tym, co piszesz. Przeżyłam cold turkey po predze i wiem ile cierpienia fizycznego i psychicznego się z tym wiąże. Kwalifikuje się jako osoba uzależniona od tego leku, jak i od benzodiazepin.
Pisząc o pregabalinie wypowiadałam się wyłącznie za siebie, mając na myśli to, że mi się najnormalniej funkcjonuje na tych substancjach.
03 lutego 2022furyofpatientman pisze: Zgodze sie z przedmowcami, amfetamina to jest rodzaj narkotyku na ktorym mozna pociagnac lata przy odpowiedniej suplementacji i trybie zycia ale tak latwo polececiec jak na wakacje w Paryzu. Ja sie z nia rozszedlem ale czasami powraca dajac to wspaniale poczucie mocy.
A znowu prawie nikomu nie udalo sie wyjsc na prostą po beta-ketonach jak mef czy klef
Wiem narzekam na te ketony, ale jakoś jako miłośnik(niestety) stimów z adhd, ketonów nie lubie, te 20-30 min radosci po kresce i potem tydzień patrzenia w ściane z depresją?
niewarto
wład (albo ładniej anetka) też wyniszcza, ale w bardziej naturalny sposób
Szczęścia nie zobaczysz w versace, gdy z dzieciństwa pamiętasz dopalacze…
Kochać trzeźwość i bliskich, pamiętajcie że prochy to grunt bardzo śliski, kurwa ludzie niech ktoś ze mną pogada bo mam tyle energii po MPH+baklo, ze nigdy tyle po amph nie mialem, dziwne.
Tak sobie wyobrazalem w sumie meth, ktorej nigdy nie dotkne(oby)
Wiadomo - z czasem dawki coraz większe, Thiocodin kosztuje ok 20zł, więc licząc dziennie 120zł daje to miesięcznie 3600zł przy wariancie 3x dziennie po 2 duże paczki Thio. Do tego lekka suplementacja (o ile tak to można nazwać) jakimiś jogurtami aby nie zajechać sobie żołądka sulfogwajakolem. Znam ludzi co po 15 lat tak lecą i ich zdrowie jest ok, poza faktem uzależnienia (wcale nie trzeba z kodeiny przechodzić na mocniejsze opio) i pomniejszonych finansów. Jak ktoś lubi to może zmienić kodeinę na tramadol w ilościach 100-200mg rano i 200mg wieczorem (najlepiej kruszony, szybciej wchodzi i dłużej działa, tylko do tego tak z 0,5mg klonazepamu profilaktycznie, aby nie dostać padaki, choć przy takich ilościach to mało możliwe, ale trzeba wziąć pod uwagę kumulację trampka i jego metabolitów w organizmie). Ewentualnie DHC, taka dłużej działająca kodeina, ale trzeba mieć reckę tak jak jak w przypadku trampka. Jedzenie morfiny słabo się opłaca, a wskakiwać od razu na iv to nie jest dobry pomysł, zwłaszcza że na samej kodeinie można spokojnie lecieć bez chęci sięgnięcia po mocniejsze opio.
Z łatwo dostępnych (i legalnych !) substancji wydaje mi się, że kodeina jest całkiem niezłym dragiem do codziennego funkcjonowania, zwłaszcza że aptek w każdym mieście jest dość sporo.
Wyjście z tego to już całkiem inna bajka.
Zainteresowanych takim stylem życia zachęcam najpierw do przeczytania tematu Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy i wzięcie go sobie do serca na poważnie. Nawet poważniej niż brzmi nazwa tematu.
02 lutego 2022Suidose pisze: Jaką według was substancję można brać przez dłuższy która mogłaby podczas stosowania podnieść standard życia bez silnych skutków ubocznych?
Adaptogeny np ashwa
No i oczywiście zdrowa dieta i dużo sportu zeby wszystko działało jak należy
Jeśli natomiast chodzi ci o typowe dragi takie jak stimy, sajko czy depresanty to oczywiście że na prawie każdym można jeśli tylko masz dobre źródło i dużo silnej woli ale bez skutkow ubocznych sie nie obejdzie
Wiele osób pisze tutaj że na przykład marihuana.
Ja jednak znam bardzo wiele osób które regularnie codziennie palą i niestety ale mają dla mnie dziury w głowie, rozjebaną pamięć i dziecinieją.
Nie mam z nimi wspólnego tematu, Chyba że są wyspani i trzeźwi.
Ja rozumiem że można sobie zapalić w tygodniu, po robocie przed snem, żeby obejrzeć film albo robić co tam kto lubi. Wszystko jest okej dopóki ten czas kiedy głowa jest spalona nie dominuje wolnego czasu na trzeźwo.
Pewnie dla każdego rozsądna dawka będzie oznaczać coś innego, od czasu do czasu – też każdy może zinterpretować po swojemu.
Od siebie oddałbym głos na opio (jeśli autorowi tematu chodziło o funkcjonowanie połączona z przyjemnością oraz brakiem przeciwwskazań do dłuższych maratonów)
Pomijam takie głosy jak psychodeliki lub dysocjanty bo przecież nikt tego dzień w dzień nie będzie jeść, najwyżej raz w tygodniu. Wobec tego kryterium częstotliwości wyklucza. No chyba że ktoś je kwasa na co dzień ale wtedy to chyba nie idzie nic innego robić
alkohol – można, owszem. Jeden będzie mógł a inny nie. Niestety brzydzi mnie bagatelizowanie problemu "dwóch piwek na sen" przez bezkrytycznych ludzi którzy mówią że piją piwo żeby się napić czyli w rozumieniu – ugasić pragnienie. Kaman...
Benzodiazepiny? Przecież człowiek zapomina że żyje, nie ma wspomnień. Nie potrafi rozróżnić wczoraj od przedwczoraj od tego co 3 dni temu i tak dalej. wszystko się zlewa.
Co to za życie jak nie masz wspomnień i tkwisz wyłącznie w " teraz "?
No ale w końcu nie brakuje takich którym się wydaje że przecież wszystko jest okej bo to "tylko" dwójeczka klonika dziennie.
Głosuję za opio bo tak długo jak masz dostęp i nie grozi ci skręt, tak długo można funkcjonować i niekoniecznie przysypiać w pracy i tak dalej.
po prostu się funkcjonuje jak na antydepresancie
"Rutyna to rzecz zgubna "
Nie czujesz bolu, nie czujesz strachu. To nie jest normalne funkcjonowanie, od strony psychiki glownie na tym etapie. Ma wplyw na podejmowane decyzje, sposob myslenia. Zarowno pozytywne, jak dystans do wszystkiego, lacznie z uswiadomieniem sobie jak krucha i fasadowa jest ludzka konstrukcja emocjonalna i moralna. Negatywne - cynizm wywala wskazowke poza skale, splycenie emocji, wyjebane na wszystko i wszystkich. Finalnie z opcja " you wouldn't? You would..."
IMHO zeby dlugo funkcjonowac na opio trzeba zrobic kolko przez caly ten cykl, lacznie ze znudzeniem i zmeczeniem opiatami.
W momencie gdy bol i strach wroca, to juz nie bedzie czasu na normalne funkcjonowanie. I bedzie to ewidentnie zauwazalne. Zreszta nawet wczesniej i laik moze zauwazyc ze cos nadzwyczaj spokojny gosc jest, a kilogramy cos szybko polecialy...Nawet przy bezproblemowym dostepie - a kto ma taki stale zagwarantowany, bo nawet personel medyczny w 100% nie ma - potrwa to az nabijesz kosmiczna tolerancje. I wracamy do poczatku akapitu.
edit - wyslalo sie niechcacy zanim skonczylem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/forestgumprunin.jpg)
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana
Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dagmara_j._rouse.jpg)
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/duda.jpg)
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość
Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.