Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Pogadałam z kimś doświadczonym, dolałam wody, podgrzałam, przefiltrowałam, wzięłam paracetamol i puknęłam. Troszkę, naprawdę troszeczkę mnie posmyrało i się głodna zrobiłam, nie było warto.
1. Dałem ćwiartkę continusa bez tej zielonej otoczki na łyche , do tego woda z kranu i nad świeczką
2. Wziąłem filterki ocb do tego 5 ml Romed pompka , na nią jakoś wkręciłem filterek i zaciągnąłem
3. R-r nie był klarowny więc wziąłem kolejną pompkę i znowu przefiltrowałem
4. Z mojego OCD i nadgorliwości przy filtrowaniu zostało mi płynu około 1.5 ml ale jak na pierwszy stwierdziłem, że spoko
5. Staza, wbiłem się w Cephalic V. , łapa mi latała jak przy parkinsonie, była krew w kontrolce ale nie mogłem zaaspirować więc się wydygałem i wyjąłem, druga próba poszła w Median Cubital V. znowu krew w kontrolce ale nie mogłem zaaspirować, stwierdziłem trudno, mimo , że łapa mi latała, igła non toper do przodu do tyłu, to podałałem, szło gładko.
6. Za bardzo nie poczułem nic wielkiego ale mam teraz do was pytanko ? Czy mogłem walnąć obok ? Co wtedy? W miejscu wklucia lekkie zaczerwienienie, brak bolesności
Zdjęcie: https://ibb.co/JrDsQvF
P.s Czy moja nadgorliwość co do filtracji , to marnowanie towaru ?
Generalnie z tego zdjęcia wynika, że podałeś podskórnie, tak mi mi się wydaje, a skoro nic nie poczułeś to tym bardziej.
Straty na filtracji są zawsze, ale ja wychodzę z założenia, że lepiej podać klarowny r-r niż mieć syf w żyłach. Zawsze po zaciągnięciu biorę drugą strzykawkę i jeszcze dodatkowo płuczę ten filterek 1ml wody (dwa razy, bo dwa razy filtruję ZAWSZE), zaciągam do strzykawki nr 1, która idzie na strzał. Czytałeś BHP iv? Jamedris bardzo fajnie to wszystko opisała, może to Ci pomoże.
I też z doświadczenia wiem, że te filtry OCB są bardzo wąskie, czasem ten "dzióbek" od strzykawki nie jest idealnie po środku i część roztworu nawet nie przechodzi przez nasz filtr, może na to warto zwrócić uwagę, jeśli r-r mimo wielokrotnej filtracji nadal jest nieklarowny. Mocno cisnąć tą strzykawkę na filtr, tylko uwaga, żeby łyżka się nie przechyliła (z doświadczenia mówię).
Myślę, że masz całkowitą rację , za bardzo merdałem tą igłą w tą i tamtą stronę i chyba podało się bocznie. Dzisiaj już nie ma śladu. Trochę tylko bolesność przy ucisku . Posmarowałem maścią z arniką.
Dokładnie, wyszedłem z tego samego założenia, jak to mówią tylko No-spa w ampułkach i parę innych wyjątków mogą być nieklarowne, a reszta ma być jak woda. OOo dzięki, nie zrobiłem tego pułkanka filtra, następnym razem tak zrobię. Czytałem, dobrze opisane.
Zgadzam się, ciężko się wkręcało ten filterek i trochę bokiem przechodziło ale ja też mocno zjebałem bo nie zdjąłem tego ochroniającego wkład filtra papierka , a co za tym mocno nasiąknęło. Haha zauważyłem to wczoraj właśnie.
Dzięki !
(Opisana sytuacja wyglądała tak samo z Majka na 2 miesięcznm ciągu) Przyjąłem bupre iv, problem w tym, że na czuja. Walac majke 2 miesiące prawie zawsze robiłem to na czuja z powodu braku krwi w kontrolce.
Dziś 2 razy wypadłem z zyly /nie trafiłem, a 1 raz sie udało na czuja. W czym problem?
Zostawiam powietrza duzo bo pół centa czy tam 0.5ml. Czuję ból w miejscach wkluc. Nie martwię sie tym bo to u mnie norma. Czy pomoże mi ktoś z moim wiecznym problemem, na którego nie pomagają żadne stazy. Czy ktoś moze wrzucić fotkę jak powinna być wbita igla? Wiem co nie co, oglądałem heroin addict na yt i tak wbijalem, ale krwi w kontrolce 0. Kurwa pomóżcie no.
za kazdym razem jak sie filtruje to traci sie spora czesc towaru, ale mozna wiekszosc odzyskac zwyczajnie przeplukujac filterek, ale musisz uzyc co najmniej 2ml wody zeby go przeplukac. najlepsza jest woda do inikecji z apteki, jak jej nie masz to przegotowana woda, a jak nie masz takiej to woda z kranu. nie uzywaj wody butelkowanej poniewaz zawiera bakterie.
jak gotujesz morfine to rob tak, ze najpierw dokladnie kruszysz tabletke na zdezynfekowanym talerzu (najlepiej sie to robi spodem lyzki lub pomadka), dajesz to na lyzke, zalewasz woda (5ml na 200mg) i zaczynasz gotowac (najlepiej na kuchence elektrycznej) nie na za wysokiej temperaturze i gdy tylko zacznie sie gotowac to poczekaj jeszcze z 10 sekund i gotowe. czekasz az sie ostudzi troche, odsuwasz ten glut z gory (ktory wbrew powszechnemu przekoaniu nie jest woskiem) i filtrujesz, pluczesz filterek 2ml wody i gotowe.
wedlug badania metod filtracji morfiny z tabletek i zawartosci jej pozniej w roztworze, po przefiltrowaniu 60mg przez filterek od papierosa w roztworze jest tylko 30mg morfiny. po przeplukaniu filterka 1.8ml wody, w roztworze jest juz 58mg.
polecam przeczytac: https://harmreductionjournal.biomedcent ... -7517-6-37
a do reszty mam pytanie; czytalem ostatnio poradnik redukcji szkod (Getting off right, 89 stron, polecam duzo rzeczy mozna sie dowiedziec) i bylo tam napisane zeby nie uzywac filterkow od papierosow bo zawieraja male kawalki szkla. spotkal sie ktos z was kiedys z tym? cala kariere filtrowalem wlasnie nimi, ale teraz w sumie przerzuce sie na najpierw filtrowanie morfiny filterkami z gilz, a pozniej po zacetylowaniu, diacetylomorfine bede filtrowac przez odrobine waty z tampona (kiedys tak filtrowalem hel, tampony sa sterylne i jeden na dlugo starcza).
w ogole rozmawialem ostatnio z kolezanka ktora tez siedzi w temacie i bardoz zdziwilo mnie jej podejscie. pojecia nie miala o tym jak zrobic strzala sterylnie, nie plukala fitlerka, nie dezynfekowala lyzek, uzywala tej samej strzykawki kilka razy (przy czym nie rozumiala czemu dostaje pirogena czesto, skoro strzykawka jest czysta, nie ma krwi, a ilge zmienia), nie dezynfekowala niczego spirytusem czy innym srodiem. niestety z tego co zauwazylem to wiekszosc cpunow ma takie podejscie. znaczy ja rozumiem, ze czasami zdarzy sie taka sytuacja ze trzeba uzyc drugi raz tego samego sprzetu no ale wtedy mozna go chociaz zdezynfekowac spirytusem. no i to sa jednorazowe sytuacje a nie nawyk. glupia strzykawka i igla to koszt 50 groszy, po co na tym oszczedzac? nie mowiac juz o tym, ze igla jest tepa po 1-2 wkluciach i niszczy zyly bardziej niz nowa.
wiele osob tez filtruje na goraco, w ogole ludzie nie maja pojecia o podstawach bhp i lapia pirogena co kilka tygodni. moj jeden kolega (niestety juz nie zyje, przedawkoal fenta) nawet raz sepsy dostal od uzywania tego samgeo sprzetu po kilka razy i nawet to nie zmienilo jego nawykow. tez widzialem ostatnio sytuacje jak koledze zatkala sie igla i zaczal ja lizac i dmuchac przez nia zeby ja odetkac. skad ludzie biora takie pomysly? przeciez to jest proszenie sie o zakazenie (w slinie zyja bakterie ktore zjadaja tkanke).
"Only about half (1.7 ml) of the 3 ml water used to prepare the mixture could be recovered, with the remaining liquid remaining in the wet filters "
i dlatego też lepiej nie dążyć do jak najmniejszej ilości roztworu, bo bardziej rozcieńczony roztwór zostawi procentowo mniej morfiny w filtrze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.