Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 4 / 1 / 0
Ile czasu działa MPH sniffem i czy jest duża różnica jeśli chodzi o euforyczne działanie w porównaniu do połknięcia tabletek? Kiedyś próbowałem sniff i szczerze lepiej jakoś nie było wg mnie ale tolerancje miałem wtedy wyrobioną i to jakaś mała dawka była. I czy są jakieś sposoby żeby metylofenidat działał lepiej pod kątem rekreacyjnym w dawkach max 20mg i nie powodował stymulantowego rozdrażnienia? Może jakiś podkład z baklofenu bo on chyba na dopamine działa?
  • 152 / 19 / 0
19 marca 2021KapitanAizen pisze:
Nie zachodzi tolerancja krzyżowa pomiędzy MPH a kofeiną. Dzięki temu można swobodnie żonglować tymi substancjami, wyciągając z nich maksimum.
W takim razie już nie mam pojęcia czemu MPH przestał na mnie całkowicie działać... Ja rozumiem gdyby to była tolerancja - wtedy po większej dawce czułbym, że działa jak należy. Z tymże u mnie nawet jak wezmę po miesiącu to ledwo połaskocze... Rozumiem jeszcze gdybym miał mózg przećpany, ale nie ćpie... MPH nigdy nawet nosem nie przyjąłem >.< Zastanawiam się czy IBS i lekkie zaburzenia nerwicowe mogą być temu winne. Tarczyca, morfologia w nomie. Czy przewlekłe stany zapalne mogą jakoś blokować działanie? 3 lekarzy nie było w stanie wyjaśnić czemu nie działa, jeden tylko zasugerował tachyfilaksję. No żesz kurła (╯°□°)╯︵ ┻━┻

PS. Kawa też nie działa, choć kiedyś mogłem pić hektolitrami i zawsze wystrzeliwała :<
  • 1174 / 227 / 23
20 marca 2021Retros pisze:
Ile czasu działa MPH sniffem i czy jest duża różnica jeśli chodzi o euforyczne działanie w porównaniu do połknięcia tabletek? Kiedyś próbowałem sniff i szczerze lepiej jakoś nie było wg mnie ale tolerancje miałem wtedy wyrobioną i to jakaś mała dawka była. I czy są jakieś sposoby żeby metylofenidat działał lepiej pod kątem rekreacyjnym w dawkach max 20mg i nie powodował stymulantowego rozdrażnienia? Może jakiś podkład z baklofenu bo on chyba na dopamine działa?
Jak często pisano wyżej, metylofenidat nie nadaje się do ćpania. Już lepiej załatwić sobie amfetamine od pana w kapturze z czystością 3% z trutką na szczury. Łatwo próbując jeść rekreacyjnie MPH wpaść w mocne dojadanie, bo nigdy ta "euforia" nie jest satysfakcjonująca a MPH ma też działanie takie, że więcej nie znaczy lepiej przez co łatwo wpaść w chujnie.
  • 3649 / 998 / 2
21 stycznia 2021xrumer pisze:
szybkie pytanie bo widziałem że pare osób uzywa segan 5-10 mg z medikinektem.

dlaczego tak?
metylofenidat z selegiliną to jest bardzo niebezpieczny miks. Miks pozwala na redukcję dawki metylofenidatu przy przyjęciu 2,5mg selegiliny (maks 5mg, ze wzgledu na mao a). Oczywiście, sam się przejechałem na tym i ratunkiem w tym wypadku mogą być leki obniżające ciśnienie krwi, no i nie udawanie kozaka na siłę. Bezmyślne walenie sele i MPH jest tak samo ryzykowne jak wingsuiting
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 2 / / 0
jakieś sposoby jak zażywać MPH p.r ?
ile mniej więcej trzyma i czy to się opłaca? dajcie jakieś porady ciekawostki coś w tym stylu
  • 1824 / 104 / 20
19 marca 2021SzukamPracy pisze:
A jak bezpiecznie przygotować MPH do IV?
Zależy w jakiej masz postaci, ale generalnie bardzo prosto.

Jeżelo masz medikinet zwykły tzn. w małych białych tabletkach, o ile dobre pamietam z podziałką na środku, 20mg, 10mg, nie wiem czy są jeszcze inne wielkości mg, w każdym razie te nie występują w dawce większej niż 20mg na tabletkę. Biało-fioletowe opakowanie.
Wtedy wystarczy wrzucić tabletkę do zimnej lub ciepłej wody, o ile dobrze pamietam 2ml wody na jedną tabletkę 20mg, w której zanurzony jest np. Filter od papierosa, nie trzeba podgrzewać, chociaż można byle nie aż do wrzenia i tabletka bardzo szybko i łatwo w ciagiu mniej niż minuty-dwóch sama się rozpuści, teraz wystarczy tylko zamieszać, wbić igłę, lub bezpośredmio strzykawkę w filter i zaciągnąć. Gotowe!

W przypadku Medikinetu CR, jest to odrobinę bardziej skomplikowane, ale wciąż niezbyt trudne. Jeżeli chcesz to daj znać, wtedy opisze sposób w jaki przygotowywałem, wraz ze znajomymi medi CR w kapsułkach(takie biało-niebieskoe kuleczki) do podania I.V.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 17 / 2 / 0
sam jestem ciekaw jak sobie poradziłeś z medikinetem CR.
opiszesz?
  • 1824 / 104 / 20
Ostatni raz CRki miałem z rok temu, więc nie pamiętam na przykład dokładnych proporcji ile wody dawać, ale ja robiłem to mniej więcej tak:
Jako że moja zwykła dawka medi do majki to 10-20mg(zwykle 15-20mg) to rozręcałem kapsułkę medikinetu CR 40mg, wysypywałem ok 1/3-1/2 wszystkich tych kuleczek na kartkę, po czym je rozwałkowywalem,tłukłem butelką, młotkiem, generalnie doprowadzałem do stanu "jebanego pyłu", wsypywałem ten pył do wody, czasem dawałem kapkę(kilka kropel) spirutusu i podgrzewałem, ale tylko do momentu zagotowania,nie dłużej,mieszałem strzykawką, czekałem chwilę żeby się rozpuściło i ostygło i zaciągałem przez filter od papierosa.

Mam wrażenie że strat trochę było, bo połowa CR40mg klepala słabiej niż jedna zwykła 20mg, ale nie było to aż tak bardzo wyczuwalne.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 13 / 1 / 0
Witam wszystkich. Mam pytanie
Ile razy bierzecie medikinet, jakie to są dawki? Jakie były na początku a jakie tera są?
  • 2008 / 496 / 0
5mg / dzień, mega okazjonalnie -10 mg. Na początku przygody z MPH brałem dawki 20 mg CR, potem mocno zredukowałem.
Zablokowany
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.