4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 168 / 62 / 0
@freezin9moon tylko podstawowe pytanie co ten koleś pił i ile. Bo równie dobrze mógł sypać nadmanganian na oko i potem tego nie filtrować. Przy dobrze, starannie przeprowadzonej reakcji nie wydaje mi się, żeby pity metkat był bardziej toksyczny niż jakieś uliczne gówno potocznie zwane "kryształem".

Tak jak napisałeś, mangan jest w suplementach, pożywieniu, a zdarza się także że w wodzie pitnej (tutaj za dopuszczalną normę uznaje się 0,05mg/l), ale co na szybko udało mi się wygooglować: "Dopiero przy bardzo wysokim stężeniu manganu w wodzie (0,4-0,5 mg/l i więcej) mogą wystąpić negatywne skutki dla zdrowia."

Wchłanialność tego pierwiastka i.v. a p.o. to jest ogromna różnica i nawet trzymanie się zalecanego, maksymalnego dziennego spożycia manganu (8-9mg) przy waleniu tego w kable na nic się zda, bo zamiast kilku procent organizm przyswaja wszystko, a te normy są dostosowane pod biodostępność oralną, wiadomo.

Tylko żebym nie został źle odebrany: to są tylko moje przemyślenia i nie zachęcam do ćpania tego syfu w jakiejkolwiek postaci. Natomiast chciałem uspokoić kolegę który się schizuje, że łącznie 2,5 miesiąca picia kota mu zafundowało manganizm - no nie wydaje mi się.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.