Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
POST KU PRZESTRODZE:

Mam w ogrodku cala plantacje melisy. Zerwalem 2 klacza ok 10cm, poszatkowalem nozem oraz zalalem wrzaca woda. Dzialac dzialalo idealnie, duzy relaks, sen po 10 sekundach od polozenia. Rano budze sie i czulem sie jakbym wypil z 5 piw (kac, rozkojarzenie, roztargnienie,nerwowosc). Nie polecam. Przeszlo dopiero wieczorem
  • 911 / 206 / 1
Melisa lekarska nie wytwarza kłączy.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 1081 / 32 / 0
chodzi mi o lodygi wraz z listkami
  • 9372 / 1823 / 2
27 sierpnia 2021cebex pisze:
POST KU PRZESTRODZE:

Mam w ogrodku cala plantacje melisy. Zerwalem 2 klacza ok 10cm, poszatkowalem nozem oraz zalalem wrzaca woda. Dzialac dzialalo idealnie, duzy relaks, sen po 10 sekundach od polozenia. Rano budze sie i czulem sie jakbym wypil z 5 piw (kac, rozkojarzenie, roztargnienie,nerwowosc). Nie polecam. Przeszlo dopiero wieczorem
Nie wiem coś Ty tam wypił ale melisa nie daje kaca 😁

Ps może sproboj parzyć same liście ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1081 / 32 / 0
no mowie jak bylo :D ja jestem wrazliwy na GABA i nawet 2-3 piwa powoduja ze mam kaca
  • 9372 / 1823 / 2
Wiesz, że kac nie wynika z GABA a z wypłukania sodu, potasu, z obecności kwasu octowego, zatrucia wątroby czy trzustki ?
@cebex
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1081 / 32 / 0
a bzdura ! podobne tematy widze w dziale zolpidem gdzie branie wiekszych dawek powodowalo to samo
  • 1876 / 193 / 0
Nie testowałem osobiście, ale natykałem się na opinie, że świeżo ścięta zaparzona a taka ususzona z apteki/sklepu zielarskiego to niebo a ziemia. Być może ktoś potwierdzi
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1925 / 312 / 0
No nie wiem, ja piję prosto z ogrodu. Lekkie uspokojenie, przyjemny smaczek, ale niestety nasennych właściwości nie odnotowałem.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1876 / 193 / 0
Ok, być może faktycznie na każdego potrafi zadziałać inaczej
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.