Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2013 / 84 / 0
Skoro kolega pisze ze 2-3 zupki z 200 makowek to wychodzi na to ze ma tolerke, albo jest głąbem.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 153 / / 0
Wole nie dopuszczać do siebie myśli że jestem głąbem, a nóż widelec to prawda :D, no ale tolerke sobie zrobiłem kodą i teraz powoli schodzę zupką.

Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"

Polecam

Pozdrawiam Strat
  • 2518 / 28 / 0
stratocaster pisze:
Pytanie - Jak wolicie makiware, słono ? kwaśno ? słodko ? Ja robię w wodzie a potem dodaje mleka i kakao i wychodzi mi "MAKao"

Polecam

Pozdrawiam Strat
Jak robimy? Ja kroję makówki w drobny mak i dosypuję kwasku, lub dodaję cytryny żeby zakwasić środowisko. Naprawdę robisz makiwarę na słodko, dodając cukru lub kakao z mlekiem?? Wybacz, ale :kotz: . Nawet nie potrafię sobie wyobrazić takich wariacji kulinarnych. Makiwara służy do ujebania się alkaloidami zawartymi w maku, którą przygotujesz prostym sposobem, bez zbędnego oczyszczania, a ty robisz z tego jakieś eksperymenty w kuchni. Przecież zupa ze świeżych maków smakuje jak wywar z rzygowin, dodając do tego kakao i cukier będzie nadal smakować jak wywar z rzygowin, tyle że z kakaem i cukrem. Może jeszcze budyń, albo kisiel ktoś dodaje %-D :kotz:
  • 153 / / 0
Hmm, serio robie Makao ...

Wole sobie ułatwić spożycie, jadłem różne świństwa w tym benzydamine, ale Herbata ze świeżych maków jest genialna, uwielbiam ten smak, a z cukrem albo kakao jest jeszcze lepsza.
Myślę że lepiej smakuje gdy lepiej smakuje niż gdy gorzej smakuję.

tą dozą ironii zakończe :)

Pozdrawiam
  • 13 / / 0
Też was boli wątroba jak przyjebiecie makiwarę? Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale zazwyczaj jak pierdolne i coś zjem, to czuje się taki nadmuchany w środku i pobolewa. Wczoraj było najgorzej, bo po wypiciu ciepłej makiwary, zjadłem obiad i czułem że mnie nadyma w kurwe. Pomyślałem że zjem lody to może coś pomoże zimny okład wątroby . A kurwa wać panie potem już tylko było gorzej. napierdalało mnie do samej nocy, rano dopiero wstałem i już wszystko git. Po kodeinie natomiast też mnie wzdyma ale nie boli. Nie wiem czy to kurwa jakieś maki chujowe narwałem, czy mam upośledzone organy wewnętrzne. A do tego powiedzcie mi czy też macie taki dziwny posmak w okolicach gardła po opioidach? Bo ja po kodzie i po makach mam to samo uczucie zawsze. Pytam się w tym dziale, bo nigdzie takich informacji nie mogłem znaleźć a nie chcę klepnąć w kalendarz po eksplozji wątroby ^_^
Uwaga! Użytkownik poppy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / / 0
Heh ... jak wezme kody tyle że sie ze mnie wylewa to mam ściśniete gardlo itp ale po makiwarze nie ... nic takiego nie odczułem ... W ogóle po opiatach nic mnie nigdy nie bolało. . .
  • 143 / 1 / 0
Wątroba nie boli.
  • 317 / 14 / 0
Dlaczego na mnie makiwara działa jak lek nasenny? godzina euforii morfinowej i po godzinie mega spiączka się załacza,co jest kurwa?
  • 102 / / 0
Emm, na każdego chyba tak działają opioidy, jeśli się mylę to mnie zgwałćcie.
Uwaga! Użytkownik Minimalny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 475 / 6 / 0
1. Wątroba podobno nie boli, ale wątroba spuchnieta naciska na sąsiednie organy i to wywołuje ból.
Po 2. Przy makiwarze wątroba boli- proste? Dlatego suchą słomę albo zielone gotujemy krótko, albo nawet tylko zalewamy wrzątkiem. Nie trzeba zbytnio drobić kawałków.
Po 3. Gdy wątroba boli, to się ją podobno ogrzewa- to przynosi ulgę. Np gorące kąpiele. Ale nie okładamy lodem!! Nie jestem lekarzem, ale tak mi się zdaje
Na koniec. Wraz z wywarem maku, pijecie morfine! Już po dwóch tygodniach będziecie na takich głodach, jak byście grzali 2 lata! Uważajcie!!! Warszawski ĆPUN to jakiś wariat, bo zapewniał was, że dopiero po miesiącu będziecie mieć lekkie głody podobne do lekkiej grypy- to bzdura! Uważajcie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.