Pill ze względów finasowych (jest za droga :scared: )
po prostu nie ma jej na smartshopie a chciałem zamówić na raz razem z HBWR żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę (a nie zamówie z innej strony bo tam dostaje prezencik powyżej 50pln... taki ze mnie oszczędny ćpunek
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
black currant juice concentrated 5.5 times inhibits 92% of MAO action
http://forums.mycotopia.net/feasts-food ... juice.html
od siebie polecam czarną porzeczkę do MDxx, wymiata
z innych roślinnych MAOi działa tribulus testeris,
passiflora zawiera mało harmaliny/harminy, jest głównie uspokajająca,
uważaj przy ginkgo, jeśli jesteś wrażliwy to ból głowy po większej ilości jest PRZEJEBANY :-p zacznij od małej ilości, chociaż widziałem dawki lecznicze typu 10 łyżeczek nalewki, dla mnie to już hardkor ;-)
sporo bioflawonoidów jest mocniejszymi lub słabszymi MAOi, teoretycznie nawet herbatka z łupin cebuli powinna zadziałać w odpowiedniej ilości (kwercetyna)
dziurawiec jest słabym MAOI/SSRI, ponoć wzmacnia co ma wzmocnić, zapobiega bad tripom ale usuwa wizuale :-/
magiczny ogród też daje gratisy :-)
a sok z czarnej pożeczki -mniam, dzięki
[Ruta stepowa - Wątek Ogóny]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?