Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 169 / 2 / 0
ciekawi mnie czy znacie inne MAOi niż Ruta stepowa. Ja generalnie słyszałem o jednym Ginkgo Biloba ale nie znam dawkowania i nie wiem jak działa (w necie nie ma nic konkretnego oprócz że jest tam terpenowy związek "Bilobalid" który jest MAOi). więc piszcie
podpis usunięty
  • 2129 / 29 / 0
Inhibitorem MAO jest również męczennica ( z łacińskiego passiflora )
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Banisteriopsis caapi - składnik ayahuasci. Mało coś ich jest na wikipedałowni. Nie podoba Ci się ruta? :) Nie jest taka zła
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 169 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: shroom joker »
a jakbyście mogli od razu dawkowanie wrzucać to nie trzeba będzie później szukać jakby ktoś chciał skorzystać. I jak ktoś zna dawkowanie tego ginkgo to też sie nie obrażę jak tu wklei.

Pill ze względów finasowych (jest za droga :scared: )
po prostu nie ma jej na smartshopie a chciałem zamówić na raz razem z HBWR żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę (a nie zamówie z innej strony bo tam dostaje prezencik powyżej 50pln... taki ze mnie oszczędny ćpunek :blush: )
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2009 przez shroom joker, łącznie zmieniany 1 raz.
podpis usunięty
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W bardzo małych ilościach iMAO zawierają czarne porzeczki. Ale jednak wpływ zauważalny mają. Przez grzybieniem proponują szklankę 100% soku wypić, te sklepowe z reguły mają 25%.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
znaleźć gdzieś sok 100%, chyba tylko własny :-D dawka efektywna sklepowego to przynajmniej litr
black currant juice concentrated 5.5 times inhibits 92% of MAO action
czyli chyba całkiem sporo, na shroomery jest wątek o mixie z grzybami, ciekawa lektura ;-)
http://forums.mycotopia.net/feasts-food ... juice.html
od siebie polecam czarną porzeczkę do MDxx, wymiata %-D

z innych roślinnych MAOi działa tribulus testeris,
passiflora zawiera mało harmaliny/harminy, jest głównie uspokajająca,

uważaj przy ginkgo, jeśli jesteś wrażliwy to ból głowy po większej ilości jest PRZEJEBANY :-p zacznij od małej ilości, chociaż widziałem dawki lecznicze typu 10 łyżeczek nalewki, dla mnie to już hardkor ;-)

sporo bioflawonoidów jest mocniejszymi lub słabszymi MAOi, teoretycznie nawet herbatka z łupin cebuli powinna zadziałać w odpowiedniej ilości (kwercetyna) %-D

dziurawiec jest słabym MAOI/SSRI, ponoć wzmacnia co ma wzmocnić, zapobiega bad tripom ale usuwa wizuale :-/

magiczny ogród też daje gratisy :-)
  • 169 / 2 / 0
jeśli chodzi o gingko, to po teście powiem - nie polecam. Smak obrzydliwy, wypiłem napar z ok 30g w sumie, ledwo co dałem radę. Działanie inhibicyjne jest, czułem po mocy zażytego LSA, ale nie warto - już ruta lepiej wchodzi. Do tego ból brzucha przeszkadzał, a gdy sie sptęgowało z powojem... szkoda gadac, z 1h na kibelku, w pozycji tzw. "leżącej...", za to się pięknie rzygało (serotonina :heart: )

a sok z czarnej pożeczki -mniam, dzięki
podpis usunięty
  • 64 / / 0
Dzięki! Wyczytałem, że czarna porzeczka ma w małych ilościach (ale ma) właśnie iMAO. Mam na działce cały krzak czarnych porzeczek, które się marnują bo nie ma co z nimi robić. Czy zjedzenie większej ilość dała by efekty? Jak myślisz?

[Ruta stepowa - Wątek Ogóny]
  • 2129 / 29 / 0
Nic mi nie wiadomo o jedzeniu całych porzeczek. Natomiast dotarłem do informacji Europejskiego Biura Patentowego, wedle których koncentrat soku z czarnych porzeczek ma działanie inhibujące MAO. W badaniach użyto 5,5 krotnie stężonego soku. Moja rada- lepiej z tych porzeczek zrób sok, albo kup sobie gotowy w sklepie ( byleby był naturalny ). Wypij śmiało litr. Sam jestem ciekaw inhibujących właściwości tego soku. Ludzie, którzy go pili przed zjedzeniem grzybów pisali o zwiększeniu działania, tak więc coś w tym jest.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W sklepach są tylko 25% soki z czarnej porzeczki. Lepiej zrobić samemu.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.