Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Najciekawszym z nich jest salwia recognita, która ma 1/10 zawartości salwinoryny a szałwii wieszczej :-D .Nasiona można kupić w niemieckim sklepie i można by tego posiać w ogrodzie, bo wygląda dość ładnie a potem nazbierać cały wór liści i zrobić ekstrakt
Zero przypału,bo jest legalna i do tego ładna ozdoba w ogrodzie
nwm czy mogę dawać linki najwyżej proszę adminów o usunięcie
https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... s&m=849651
--------------/wycięto link do sklepu/------------------
Poprawiłem nazwę tematu i przeniosłem do odpowiedniego działu /black goku
[mention]Pan dyrektor[/mention], Nie można dodawać, ale z racji tego, że bardzo ciekawy wpis dałeś, to skopiuję treść posta do działu Sprzedawcy+, do którego jeszcze nie masz dostępu. Napisz 30 postów. /black goku
[mention]AnnaS[/mention]
Trzeba spróbować.
11 lutego 2018Pan dyrektor pisze: Dostępność i tak większa niż divinorum, a poza tym jak to z roślinami bywa możliwe że oprócz salwinoryny a są jakieś inne jej pochodne, których może być znacznie więcej(stężeniowo) i ,które mogą być aktywne.Wiadomo w jaki sposób ;-)
Co do pochodnych salwiorynu o działaniu psychoaktywnym - szanse są, ale na coś psychoaktywnego w większej ilości - o wiele mniejsze.
Estrakt alkoholowy rozwial moje wszelkie watpliwosci. Nie mam pojecia co zawiera; profil inny od wieszczej, ale bardzo wyrazna faza.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf ... 2/pca.2703
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.