Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Najciekawszym z nich jest salwia recognita, która ma 1/10 zawartości salwinoryny a szałwii wieszczej :-D .Nasiona można kupić w niemieckim sklepie i można by tego posiać w ogrodzie, bo wygląda dość ładnie a potem nazbierać cały wór liści i zrobić ekstrakt
Zero przypału,bo jest legalna i do tego ładna ozdoba w ogrodzie
nwm czy mogę dawać linki najwyżej proszę adminów o usunięcie
https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... s&m=849651
--------------/wycięto link do sklepu/------------------
Poprawiłem nazwę tematu i przeniosłem do odpowiedniego działu /black goku
[mention]Pan dyrektor[/mention], Nie można dodawać, ale z racji tego, że bardzo ciekawy wpis dałeś, to skopiuję treść posta do działu Sprzedawcy+, do którego jeszcze nie masz dostępu. Napisz 30 postów. /black goku
[mention]AnnaS[/mention]
Trzeba spróbować.
11 lutego 2018Pan dyrektor pisze: Dostępność i tak większa niż divinorum, a poza tym jak to z roślinami bywa możliwe że oprócz salwinoryny a są jakieś inne jej pochodne, których może być znacznie więcej(stężeniowo) i ,które mogą być aktywne.Wiadomo w jaki sposób ;-)
Co do pochodnych salwiorynu o działaniu psychoaktywnym - szanse są, ale na coś psychoaktywnego w większej ilości - o wiele mniejsze.
Estrakt alkoholowy rozwial moje wszelkie watpliwosci. Nie mam pojecia co zawiera; profil inny od wieszczej, ale bardzo wyrazna faza.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf ... 2/pca.2703
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.