Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 2 / 0
Czy jest możliwość wysyłki kratomu np. z Czech do Polski czy dalej lipa przez clernetowe sklepy ?
W czeskim cieszynie jest sklep z kratomem czy jadąc tam po po prostu dostanę kratom w większej ilości np. 0,5kg od ręki ?
  • 305 / 40 / 0
W Cieszynie sam się zaopatrywałem, ale nie wysyłają do Polski. Jak pojedziesz na miejsce to bez problemu dostaniesz ile tylko chcesz, sam tam jeździłem i brałem dwa razy po pół kilo. Ze sklepów, które wysyłają do Polski znam tylko jeden z Holandii i tam też czasem zamawiałem, ale zawsze jest ryzyko że sprawdzą paczkę, więc jak kto woli. Ja zamawiałem cztery razy i bez przypału było. Ale sklep w Cieszynie z czystym sumieniem mogę polecić, konkretny asortyment i miła obsługa.
  • 7 / / 0
Czym najlepiej zalewać Kratom? Wrzątkiem, gorącą wodą?
  • 3220 / 910 / 5
Do poprzedniego posta jeszcze bym chciał dodać, że herbata/wywar nie powodowała żadnych nieprzyjemnych efektów.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 1656 / 1036 / 7
@lukashererra sposobów jest wiele.
Możesz zrobić jak herbatę, wybraną ilość zalać i wypić. Twój wybór, czy wypijesz proch, ja polecam.

Ja natomiast jestem kratomowy weteran, brakuje mi tego bardzo w PL, poza tym leki... 😔 Meh.

Do rzeczy. Najszybciej i najlepiej: biorę szejker, taki jak wariaciki biorą na siłownię. Wsypuje ile aktualnie sobie zażyczę, zalewam sokiem. Pomarańczowy w pyte, lekko gęsty, fajnie wchodzi, niweluje bardzo smak.
Wsypuje, zalewam, wstrząsami (i tak się nie rozpuści) I cyk, wypijasz na zimno z ulubionym sokiem. Ja sobie zapijam jeszcze jak mi się coś osiądzie na języku...
I tyle. Jakkolwiek będzie dobrze.

Powiem coś wbrew reguły harm reduction: POLECAM WIĘKSZE DAWKI. Nie bójcie się, na moją odpowiedzialność 😉 Oczywiście w domku, chilera.
Screenshot_20220221-152829_Gallery.jpg
Mrr...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 107 / 15 / 2
@CATCHaFALL amen Ci za posty o kratomie z dużymi dawkami
mam na zbyciu około 230gramów trzech różnych rodzai - relaksujący, przeciwbólowy i pobudzający
chyba pierwszy raz spróbuję wziąć więcej niż 5g, mam nadzieję, że mdłości nie będzie
ale jak dla mnie nie na dłuższą metę, bo szybko się skończy, w porównaniu do innych opio bardziej sie opłaca i tak
jak prawie codziennie biorę około 1g to 250g starcza mi na około rok
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 20 / 2 / 0
Mam wrażenie że Kratom ma jakby deliryczne działanie. Czasem przy większych dawkach gdy delikatnie przysypiam mam wrażenie jakbym się gdzieś przenosił, widzę wyraźne obrazy i słyszę głosy. Ostatnio dosłownie przeniosłem się do pewnego wspomnienia i wszystko było tak realistyczne, włącznie z odczuwanymi emocjami. Ciekawa sprawa 🤔
  • 107 / 15 / 2
@up
raczej nodding, ciekawa sprawa to mało powiedziane. aktualnie siedzę na dawce 5g dwóch róznych rodzai i dość zabawnie mi obraz "wiruje"
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 305 / 40 / 0
Ja kompletnie nie czaję robienia jakichś wywarów czy herbatek, jestem z tych co biorą miarkę 6 gram, wsypują do pyska i popijają wodą, tak mi najwygodniej :D Ale wiadomo, co kto lubi! Peace, moi drodzy kratomowi miłośnicy!
  • 465 / 47 / 0
Waszym zdaniem kratom majstruje cos przy serotoninie tez czy to tylko dopamina przez receptory opioidowe ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.