Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 46 / 14 / 0
Jeśli wątroba jest osłabiona (np. po alkoholu, chorobie, zmęczeniu), metabolizm kodeiny może się różnić.

Ale to chyba ogólnie wiem, w skrócie koda działa zawsze ale nie zawsze jest wyczuwalna. Jest o tym w chuj wątków więc ten post ma na celu ożywienie dyskusji w celu zrozumienia "kapryśności kody". Temat dalej owiany mitami
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
  • 1579 / 543 / 0
Jest to bardzo związane z psychiką ale niekoniecznie tak, jak myślimy, w sensie, że dobre ss to dobre zgrzanie. Najmocniejsze razy zdarzały mi się wtedy, kiedy chciałem, żeby były ostatnimi. Ostatnio 480 zgrzalo mnie jak ponad setka MST albo i mocniej. Opisałem niedawno wiecej detali w temacie głównym. Tak, jakby układ nerwowy sabotował tego typu plany, spragniony efektu nagrody. Ciekaw jestem, czy ktoś miał podobnie, mnie to zrobiło jak nigdy w życiu, normalnie taka dawka działa na mnie 5-10x mocniej i główne efekty to poniżej godziny, tutaj było z pięć. Kwestia tolerancji, jedzenia wcześniej itd. nie mogła tego spowodować w moim przypadku.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.