Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / 2 / 0
18 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 dla Twojego info bo widze ze jesteś nie do informowany .. nalokson mają tylko ratownicy medyczni .. czy na oddziale szpitalnym , nalokson w Polsce nie jest dostepny na receptę itp także jak próbujesz doradzać komuś to chociaż doinformuj sie , po 2 po skręcie jak juz by ten nalokson by sobie " ogarneła " to kilka dni by przechodziła bardzo nieprzyjemne objawy więc do pracy i tak by nie poszła
Tylko to mi przyszło do głowy
  • 2807 / 362 / 0
@orzel2137 wiesz mi też dużo rzeczy przychodzi do głowy ale jak w danym temacie nie mam pewnej wiedzy czy praktycznej to sie nie udzielam by kogoś nie wprowadzić w błąd
  • 2921 / 243 / 0
nalokson mają tylko ratownicy medyczni .. czy na oddziale szpitalnym , nalokson w Polsce nie jest dostepny na receptę itp
To powiedz mi, skąd opiatowcy dbający o harm reduction potrafią mieć w domu nalokson ?

po 2 po skręcie jak juz by ten nalokson by sobie " ogarneła " to kilka dni by przechodziła bardzo nieprzyjemne objawy więc do pracy i tak by nie poszła
Po naloksonie byłaby trochę osłabiona, gdyby w pracy pokazała się w takim stanie to pewnie by jej dali wolne albo sama mogłaby zamiast do pracy iść do lekarza po L4 a następnie z tym L4 do pracodawcy.
Mnie kiedyś podano nalokson po przedawkowaniu morfiny i oprócz tego, że zrobiło mi się cholernie zimno to po pół godziny prawie normalnie funkcjonowałem (wielkości źrenic nie sprawdzałem).
Dawny nick: tur3k
  • 40 / 4 / 0
a jeśli w pobliżu nie ma naloxonu to czy można użyć mefedron (oryginalny 4MMC) ? widziałem wiele razy jak po zgonie ludzie walili szczura i zmartwychwstawali
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 778 / 178 / 0
17 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 taa nalokson mądra rada naprawdę i odrazu instant skręta dostanie
Nie wiadomo czy jest wjebana fizycznie. Nigdzie tego nie napisała, a Twój post może sugerować jakby nalokson powodował skręta sam z siebie. Tolerancja wydaje się w miarę spora i możesz mieć rację, ale z drugiej strony brak elementarnej wiedzy i podejmowanie tak dużego ryzyka skłania mnie do wniosków jakby kompletnie nie umiała się z tym obchodzić.

Nalokson można było kiedyś dostać w punktach metadonowych. A jak z dostaniem od lekarza? No może być gorzej bo nalokson niestety trzeba podać dożylnie i może się to im wydawać średnio moralne, bądź boją się, że zastrzyk zostanie wykonany źle.
Ale o naltreksonie nie słyszeliście? Tu o antagonizm chodzi, nie musi być nalokson. Pewnie zdałaby się nawet malutka dawka bupry.

Ale pomijając rzeczy nieosiągalne na taką sytuację to coś co powiększa źrenice, pobudza i idealnie tu się sprawdzi amfetamina. @Czoug'uś masz rację

Mstki wchłaniają się donosowo, ale czy jest sens jak wosk zapcha nam nos? Ale też nigdy nie próbowałem. Jak chciałem oralnie to kruszyłem i rozpuszczałem sobie w kubku gorącej wody.
  • 58 / 25 / 0
Naloksonem hahah

A tak serio można buprenorfinę wziąć, kofeina - mocka kawa, amfetaminy i kokainy nie polecam bo serce może nie wytrzymać chociaż to zawsze jakaś opcja. Ja jak przedawkowałam fentanyl to mi szpitalu dali 5 zastrzyków z naloksonu zu zuzyli na mnie cały zapas. A ja oprócz tego że wziełam fenta iv to mialam jeszcze w gębie 5 plastrów bo chciałam się udać w podróż w jedna strone wiec ten nalokson podzialal na mnie 10min a pozniej znowu trup. A oni taki mindfuck. W koncu sie zczaili.
Także tak.
Ratują go od śmierci, a wiodą do kozy.

[...]

Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
  • 438 / 66 / 0
18 października 2024orzel2137 pisze:
@sclero2014 niestety dostanie ale przynajmniej nie będzie pod wpływem tylko musiała by skądś wziac nalokson i brać go kilka razy
Radzenie komuś, żeby wziął naloxon żeby wytrzeźwieć po opio i być w stanie iść do pracy to do prawdy wybitna rada xD.
właśnie chodzi o to, że ona chce PÓJŚĆ do tej pracy, po naloksonie to by mogła się najwyżej doczołgać, choć by jej praca do głowy nie przyszła.

Stymulanty kochaniutka. Był -, to można dodać +.

scalono - nv13
21 października 2024DobryWujas pisze:
17 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 taa nalokson mądra rada naprawdę i odrazu instant skręta dostanie
Nie wiadomo czy jest wjebana fizycznie. Nigdzie tego nie napisała, a Twój post może sugerować jakby nalokson powodował skręta sam z siebie. Tolerancja wydaje się w miarę spora i możesz mieć rację, ale z drugiej strony brak elementarnej wiedzy i podejmowanie tak dużego ryzyka skłania mnie do wniosków jakby kompletnie nie umiała się z tym obchodzić.
Kolego, nie trzeba być uzależnionym fizycznie od opio, żeby dostać instant skręta po podaniu naloksonu. Wystarczy że jest pod wpływem.

Prosze o złączenie postów, nie mogę skasować.
  • 778 / 178 / 0
@NahoyCito
Możesz mi to jakoś wyjaśnić? Albo dać linka do miejsca gdzie taka informacja jest podana?

Co do mojego poprzedniego posta

[EDIT] Mój błąd, nalokson również wchłania się donosowo. W USA rozdawają takie psikacze. I to jest chyba najfajniejsza forma dystrybucji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.