Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najtrudniej zdobyć ?
Clonazepam
41
21%
Temazepam
4
2%
Diazepam
16
8%
Alprazolam
16
8%
Lorazepam
14
7%
Midazolam
18
9%
Nitrazepam
6
3%
Flunitrazepam
73
37%
Temazepam
1
1%
Oxazepam
6
3%

Liczba głosów: 195

ODPOWIEDZ
  • 449 / 67 / 0
Flunitra, bo wycofali go z polski xD
A tak ogólnie, to albo ja mam talent gadania z lekarzami, albo wy macie talent do nie-dostawania benzo %-D
Jak jeszcze miałem 17 lat to bez problemu dostawałem od rodzinnego rolki, lorki, esta, od jednej psychiatry zomireny i afobamy, od drugiej psychiatry klonazepam 2mg, a dzisiaj jeszcze dostałem midazolam od rodzinnego po prostu pytając czy mi przepisze. Co ciekawe, klonazepam dostaje na lęki. Z tego powodu, że ta psychiatra leczyła w UK a tam klony stosują na stany lękowe/ataki paniki, nasennie, uspokajająco itp, nie to co w polsce, że tylko na padaczke i schodzenie z alkoholu.

W ogóle, w wielu krajach klony stosują tak jak u nas relanium. Muszę przyznać, że Polska (niestety, dla niektórych :p) jednak jest bardziej zaznajomiona z tematem niż USA, UK itp. u nas uważa się, że klony mają zbyt duży potencjał rekreacyjny żeby stosować go na takie zaburzenia psychiczne.
  • 13 / / 0
Ja bezskutecznie staram się przekonać mojego magika na zmianę Xanaxu na rolki. Potrzebuję tego bo doszedłem do nieciekawych dawek, a to w połączeniu z moim magicznym metabolizmem skutkuje objawami odstawiennymi na kilkanaście godzin po przyjęciu dawki. Wkurwia mnie to już, czy to naprawdę tak diabolicznie gorsza substancja od kindercpuńskich barsów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.