Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / 3 / 0
01 grudnia 2024kosmita89 pisze:
Załatw sobie tytoń i narzędzie do skręcania papierosa. Nasyp tam tytoniu i porozsypuj odrobinę towaru po całej fajce. Ja tak palę.
Nie palę papierosów, rzuciłem zeszło 10 lat temu i szukam innego sposobu. A w elektronicznej grzałce ktoś próbował lub e fajku?
01 grudnia 2024ParchatyKaznodzieja pisze:
@Spacersrs Bierzesz się za heroinę, i twoim zmartwieniem są szkody wyrządzone przez aluminium? %-D
Już nawet nie zliczę ile żyć zabrało złowrogie aluminium - normalnie cichy morderca, nie to co heroina.
No słyszałem że częste narażenie na opary aluminium może mieć gorsze skutki niż sama heroinka. W miarę zdrowo się prowadzę, uprawiam prawie codziennie jazdę kolarską a palenie H chce sobie tylko włączyć na rekreację/rozluznienie itp.
  • 218 / 68 / 0
@Spacersrs jak opalisz wczesniej folie nie powinno byc zle - ta odrywajaca sie flegma to raczej od samego browna ;)

W efajku nie polecam - towar ma tendencje do odkladania sie na grzalce i w konsekwencji ciagniesz nierowne buchy, az do ryzyka przedawkowania
lol [*]
  • 5 / / 0
Czym heroine tak samo jak majke mozna podac s.c.?
  • 1187 / 324 / 2
@pviker
Podanie dożylne (i.v.) wiąże się z szybkim początkiem działania, co zwiększa ryzyko uzależnienia psychicznego i fizycznego. Dodatkowo niesie ono ryzyko poważnych komplikacji zdrowotnych, takich jak:
  • zakażenia krwi (np. sepsa),
  • zapalenie wsierdzia,
  • przenoszenie chorób zakaźnych, takich jak wirusowe zapalenie wątroby typu B i C (HBV, HCV) czy HIV.

Z kolei podanie podskórne (s.c.), choć mniej popularne, także niesie istotne zagrożenia. Wśród najczęstszych powikłań można wymienić:
  • zakażenia bakteryjne,
  • powstawanie ropni,
  • nekrozy tkanek w miejscu iniekcji,
  • trwałe uszkodzenia skóry i podskórnych struktur.
edit: w skrócie róbta co chceta, ale zważ uwagę na powyższe
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 110 / 29 / 0
mam pytanie
probowalem palic browna z meth pipe delikatnie jak mowiono. zero efektu
czy mialem dodac najpierw kwasek cytrynowy?
dwa: nabylem z de opium. jak dotrze to w jaki sposob to palic?żarówa?
  • 317 / 90 / 0
Kwas cytrynowy sluzy do konwersji freebase w rozpuszczalna w wodzie sol, w przypadku palenia absolutnie nie dodawaj, freebase plus wypelniacz maja nizsza temp topnienia - i o to chodzi.
  • 204 / 69 / 2
@wez_sie_ogarnij
hera z meth pipe: Jeśli używana substancja nie przynosi oczekiwanego efektu, przyczyną może być jej jakość, niewłaściwe przygotowanie lub technika stosowania. Dodawanie kwasku cytrynowego jest techniką stosowaną w określonych okolicznościach, jednak niesie ryzyko infekcji, uszkodzenia błon śluzowych i innych problemów zdrowotnych. Nie zalecam prób takich działań.

Palenie opium: opium jest tradycyjnie palone przy użyciu specjalistycznych fajek. „Żarówka” (improwizowane narzędzie) jest nieodpowiednia i potencjalnie szkodliwa. Dym z opium może zawierać substancje toksyczne, a jego wdychanie wiąże się z ryzykiem uszkodzenia płuc oraz uzależnienia.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 110 / 29 / 0
nic mi to nie wniosło do tematu. Nie mam pojęcia zbytnio o opio, oprócz oxy , mst .
Browna wtedy zamówiłem z dwóch źródeł: niemiecki i polski warzywniak. Oba nie działały
A gdzieś czytałem że brown wystepuje w postaci soli i freebase, a tylko freebase da sie palić.
Wiem że należy i przy opium i przy brownie uważać na temperaturę, nie grzac tego jak piko tylko jak najdelikatniej. To wszystko co wiem
  • 218 / 68 / 0
@wez_sie_ogarnij ja gdy zamawiałam browna z darknetu (z kości) po prostu sypałam x g na lotnisko (po wczesniejszym opaleniu folii… albo i nie) i goniłam kroplę. Bez kwasków. To ma się topić, pływać i parować - a nie kopcić. Możliwie, że w methpipe/żarówie dałeś za dużą temperaturę i ci odparowało fpisdu. Albo towar bardzo chujowej jakości. Albo to nie brown tylko nwm żwir z kakao lub gorzej -_- Know your source, substance blablablabla.
Albo kombinacja powyższych - przy pierwszym razie też spaliłam połowę ćwiary przez zbyt bliskie trzymanie zapalniczki + tolerka na inne opio i też jakoś super mnie nie zrobiło. Ostrożnie nasyp więcej.

Nic inego mi się nie nasuwa
lol [*]
  • 109 / 20 / 0
Siemka, chciałem tylko dać znać że tak jak w sierpniu spłukałem ostatnie hery 50mg w kiblu (pisałęm tu o tym) tak do teraz w ogóle mnie nie ciągnie. Śmiem twierdzić że to 1 na 100 to przesadzona liczba, bo nie uwzględnia tych co nie nie spróbowali bo po prostu mieli na tyle instynktu samozachowawczego. Co by nie było chyba należę do tych 1 na 100. Moja zasada była prosta - nigdy nie dopuścić do ciągu i przez 2 lata ekseprymentów z opio to się udawało. Nie przewiduję, żeby coś miało się zmienić w tej materii. Za słabo na mnie działają. Elo!
:liść:Wchodź na dach, łap promienie słońca, z tej perspektywy inaczej ziemia wygląda... :liść:
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.