Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
01 grudnia 2024kosmita89 pisze: Załatw sobie tytoń i narzędzie do skręcania papierosa. Nasyp tam tytoniu i porozsypuj odrobinę towaru po całej fajce. Ja tak palę.
01 grudnia 2024ParchatyKaznodzieja pisze: @Spacersrs Bierzesz się za heroinę, i twoim zmartwieniem są szkody wyrządzone przez aluminium?
Już nawet nie zliczę ile żyć zabrało złowrogie aluminium - normalnie cichy morderca, nie to co heroina.
W efajku nie polecam - towar ma tendencje do odkladania sie na grzalce i w konsekwencji ciagniesz nierowne buchy, az do ryzyka przedawkowania
Podanie dożylne (i.v.) wiąże się z szybkim początkiem działania, co zwiększa ryzyko uzależnienia psychicznego i fizycznego. Dodatkowo niesie ono ryzyko poważnych komplikacji zdrowotnych, takich jak:
- zakażenia krwi (np. sepsa),
- zapalenie wsierdzia,
- przenoszenie chorób zakaźnych, takich jak wirusowe zapalenie wątroby typu B i C (HBV, HCV) czy HIV.
Z kolei podanie podskórne (s.c.), choć mniej popularne, także niesie istotne zagrożenia. Wśród najczęstszych powikłań można wymienić:
- zakażenia bakteryjne,
- powstawanie ropni,
- nekrozy tkanek w miejscu iniekcji,
- trwałe uszkodzenia skóry i podskórnych struktur.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
hera z meth pipe: Jeśli używana substancja nie przynosi oczekiwanego efektu, przyczyną może być jej jakość, niewłaściwe przygotowanie lub technika stosowania. Dodawanie kwasku cytrynowego jest techniką stosowaną w określonych okolicznościach, jednak niesie ryzyko infekcji, uszkodzenia błon śluzowych i innych problemów zdrowotnych. Nie zalecam prób takich działań.
Palenie opium: opium jest tradycyjnie palone przy użyciu specjalistycznych fajek. „Żarówka” (improwizowane narzędzie) jest nieodpowiednia i potencjalnie szkodliwa. Dym z opium może zawierać substancje toksyczne, a jego wdychanie wiąże się z ryzykiem uszkodzenia płuc oraz uzależnienia.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Browna wtedy zamówiłem z dwóch źródeł: niemiecki i polski warzywniak. Oba nie działały
A gdzieś czytałem że brown wystepuje w postaci soli i freebase, a tylko freebase da sie palić.
Wiem że należy i przy opium i przy brownie uważać na temperaturę, nie grzac tego jak piko tylko jak najdelikatniej. To wszystko co wiem
Albo kombinacja powyższych - przy pierwszym razie też spaliłam połowę ćwiary przez zbyt bliskie trzymanie zapalniczki + tolerka na inne opio i też jakoś super mnie nie zrobiło. Ostrożnie nasyp więcej.
Nic inego mi się nie nasuwa
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.