Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 468 / 136 / 0
Jak wygląda dawkowanie przy lemon teku względem zwykłych dawek? chcąc uzyskać taką samą moc należy jakoś zmniejszyć dawkę czy moc jest ta sama?
  • 2484 / 509 / 0
Odwieczne pytanie. Jedni twierdzą, że lemon tek wchodzi kilkukrotnie mocniej, inni nie widzą różnicy. Niewątpliwie wejście jest o wiele szybsze, come up krótszy, tak jak całość tripa zresztą też zazwyczaj jest krótsza. Jest po prostu intensywniej, szczególnie come up jest bardzo intensywny ale za to nie trzyma w nieskończoność.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 468 / 136 / 0
Okej czyli pozostaje się na własnej skórze czy raczej umyśle przekonać. Tak się składa że nie mam teraz szczególnie dużo czasu na tripowanie, ale czuję że jest to dobry moment na tripa celującego w heroic dose, a krótszy czas trwania lemonteka zachęca. Z drugiej strony celując w 5g i nie wiedząc czy lemontek wzmocni działanie w moim przypadku czy tylko przyspieszy i skróci tripa wydaje się ryzykownym podejściem. W takim razie myślę że tym razem jak zawsze zjem je normalnie o ile czas pozwoli, a to jak odczuwam lemonteka przetestuję kiedyś przy innym tripie na niższej dawce.
  • 58 / 27 / 0
@omertse Lemon Tek rozbija chitynę - ludzkie ciało nie radzi sobie zbyt dobrze z jej trawieniem, więc moim zdaniem warto w taki sposób spożywać grzyby.

Kiedyś latał mit, że sok cytrynowy przekształca psylocybinę w psylocynę, ale to niemożliwe. Aby "przerobić" jedno w drugie musi zajść deforsforylacja i utlenianie - lemon tek tego nie zrobi. Robią to enzymy już w naszym ciele. Być może mogą tego dokonać enzymy znajdujące się w miodzie, ale raczej z pewnością nie sama cytryna.

Temat nie jest do końca przebadany, więc mogę się mylić.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 468 / 136 / 0
Sam do tej pory w ten mit wierzyłem, więc dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu. Czyli przyśpieszenie wejścia wynika jedynie z pozbycia się chityny przyspieszając trawienie psylocybiny?
  • 58 / 27 / 0
Lemon TEK przede wszystkim pomaga w pozbyciu się mdłości u osób, u których mdłości wywoływane są właśnie chityną. Jeżeli często masz problemy z trawieniem i wiele potraw dla Ciebie jest "ciężkostrawnych" to Lemon Tek będzie Ci służył. Jeżeli masz żołądek z żelaza to możesz nie odczuć różnicy pomiędzy Lemon Tekiem, a jedzeniem surowych grzybów. Być może istnieje korelacja pomiędzy rozbiciem tej chityny i przyspieszonym rozkładem psylocybiny na psylocynę w organizmie (przynajmniej tak sugerują dowody anegdotyczne), ale czy jedno wynika z drugiego, czy powód jest zupełnie niezwiązany z chityną - nie wiem.

Lekko kwasowata woda może też pomóc w ekstrakcji psylocybiny podczas przygotowywania herbatki, chociaż różnica tu jest pewnie marginalna.

Dodajmy do tego, że PH soków trawiennych jest najwyższe (czyli najmniej kwasowate) na "pusty żołądek" i mamy kolejny powód dla którego Lemon Tek jest taki skuteczny. Do gwałtownej defosforylacji psylocybiny w psylocynę potrzebne jest niskie PH i enzym trawienny (dla zainteresowanych - fosfataza alkaliczna / zasadowa). Ludzie czasami piszą, że sok z cytryny w Lemon Teku nie ma prawie żadnego wpływu na PH soków trawiennych, zakładając, że ich naturalne PH to około 3 (w trakcie trawienia). Czysty sok z cytryny ma PH 2. Zapominają o tym, że PH w "pustym żołądku" może dochodzić nawet do PH 6.

Każda odpowiedź rodzi tylko kolejne pytania. Najlepiej chyba testować takie teorie na sobie jednocześnie nie przyjmując wyników takich eksperymentów za "prawdy objawione". Każdy organizm jest inny.

Wygląda na to, że w tym świecie części prawdy jest za dużo, by pomieścić je w obrębie układanki.
  • 468 / 136 / 0
no to w sumie jak tak to wygląda, a przy niższych dawkach nie miewałem bodyloadu to myślę, że mogę na spokojnie bez tego je zjeść, a lemon teka kiedyś przy typowej dawce będę testować
  • 23 / / 0
Które części grzybów mają największe stężenie psylo? Kapelusze, trzon? Według chatugpt kapelusze, ale wole zapytać doświadczonych userów :D
  • 1455 / 585 / 0
@namelesss najbardziej skoncentrowane psylocybina/g sa oczywiscie aborty . Te malutkie nierozwiniete grzybki wlasnie . Jesli chcesz sie bawic w dzielenie ich na jeszcze mniejsze czesci i pytasz ktora z nich jest najmocniejsza to odpowiem ze nie mam pojecia wydaje sie to byc losowe .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 19 / 4 / 0
Polecam sobie obczaić, Autor bada czy różne rodzaje grzybów psylocybinowych mogą powodować różne efekty. Ogólnie wszystkich zainteresowanych psychodelikami polecam sprawdzić od niego materiały na blogu czy książki. Trudnym językiem napisane zazwyczaj bo często są pisane z perspektywy naukowej stricte, ale dla chcącego nic trudnego. Większość jego badań skupia się na DMT, polecam książkę Alien Information Theory. Artykuł ma 3 części, link jest do pierwszej. https://open.substack.com/pub/alieninse ... medium=web
%-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.