Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / 17 / 0
Wszyscy wiemy, że DXM świetnie nadaje się do słuchania muzyki. Ciekaw jestem czy ktoś doświadcza nieco innych efektów akustycznych, które są częścią moich tripów w zasadzie od samego początku. Po wrzuceniu deksa, ale tak w ilości od 450 mg wzwyż wzrasta moja wrażliwość na dźwięki, zwłaszcza te monotonne o niskiej częstotliwości. Zaczynam np. wyraźnie słyszeć szum pompki i wody w kaloryferze, buczenie i szum pompki w kociej fontannie (budowa właściwie taka sama jak pompka akwarystyczna), czy też brzęczenie transformatorów. Latem przy otwartym oknie niesamowity jest szum liści na wietrze, a przejazd samochodu ulicą to już w ogóle niesamowite zjawisko. Doszło do tego, że latem jedną z moich rozrywek na DXM, po za słuchaniem muzyki jest leżenie na kanapie przy otwartym oknie, a czasem i na samym balkonie i przysłuchiwanie się odgłosom ulicy (mieszkam na 1 piętrze raczej w spokojnej okolicy). Uwielbiam też wyłapywać strzępy rozmów z ulicy przyniesione z wiatrem, na które na trzeźwo bym uwagi nie zwrócił. Do tego dochodzi też lepsza słyszalność rozmów sąsiadów z za ściany. Sam efekt szumu - taki swoisty delikatny buzz, pojawia się zresztą gdy DXM zaczyna się ładować, co dla mnie jest jednym z wyznaczników rozpoczęcia fazy i trwa 5-6 godzin aż do zejścia. Moja teoria na to jest taka, że zaczynam słyszeć szum własnej krwi w małżowinach usznych, tak samo jak przy przysłuchiwaniu się szumom w muszli przystawionej do ucha.
Do tej pory mówimy o dźwiękach, które faktycznie istnieją i nie są omamami słuchowymi. Te doświadczyłem w zasadzie raz, kiedy na przestrzeni 6 godzin wrzuciłem łącznie 1500 mg, co parę razy zdarzyło mi się popełnić wcześniej, ale po przebudzeniu i na zejściu z samego rana dnia kolejnego poprawiłem jeszcze kolejnymi 600 mg (a może i 900, bo nie pamiętam). Wtedy szumiące dźwięki stały się niepokojąco bardziej realne i sugestywne, a pod koniec dnia gdy się kładłem będąc wymęczonym jak szmata ale już z w miarę trzeźwym umysłem dalej słyszałem to niepokojące zawodzenie wiatru po gałęziach i szparze w lufciku, które nie brzmiały jak na trzeźwo. To był ten jeden jedyny moment na deksie, gdzie nawet trochę się wystraszyłem czy po takiej przegince coś się nie przestawiło permanentnie. w mózgu Na szczęście rano już było ok.
"Zawsze myślałem, że moje życie jest tragedią, ale teraz wiem, że to komedia"
  • 17 / 2 / 0
no mi sie wydaje, ze po deksie poprostu nasze zmysly sie wyczulaja i sie lepiej slyszy. ja np potrafie "slyszec przez sciany" lub tak jak piszesz wode rury krew etc slyszec. Imo dex poprostu wyostrza nasza percepcje sluchowa a uposledza troche wzrokowa dzieki czemu np swiatla wydaja sie takie piekne po deksie i muzyka tez. ale taka cisza gdy jest sie samym ze soba..... cos pieknego
  • 50 / 17 / 0
To, że wyostrza zmysły, a konkretnie słuch to fakt. Teraz mi się zresztą przypomniało, że w dawkach powyżej 1000 mg, gdy na początku następuje to odcięcie, gdzie po prostu trzeba się położyć i poleżeć z pół godziny do godziny, bo nie mam siły utrzymać się w pionie to zaczyna mi towarzyszyć intensywny dźwięk świstu powietrza w nosie. Dźwięk ów potrafi być lekko niepokojący. Brzmi wręcz metalicznie i przez jakiś czas potrafi swoją intensywnością zaabsorbować cały świadomy umysł.
Natomiast ciekawi mnie właśnie ten buzzer w głowie, który sam sobie w niej pobrzmiewa. Do czego można to przyrównać? Brzmi to trochę jak szum brązowy z nałożonym na niego tonem 40 hz o przebiegu piłokształtnym.
Aby to jakoś zobrazować polecam otworzyć w dwóch kartach stronę https://onlinetonegenerator.com/.
W pierwszej karcie w domyślnej zakładce "home" ustalamy ton 40 hz zaznaczając opcję "sawtooth" i z domyślnym poziomem dźwięku. W drugiej karcie otwieramy zakładkę "Noise generator" i w niej uruchamiamy w playerze ścieżkę "brown noise".
To co usłyszymy jest zbliżone do tego, co słyszę w głowie będąc na deksie. Poziom tego hałasu zwiększa się wraz z przyjętą dawką.
  • 2647 / 41 / 0
W kolejnych dniach ciau, ta sama piosenka potrafi brzmiec zupelnie inaczej, majac rowniez inne tempo, wiec dzwiek przybiera zupelnie inny wymiar.
Uwaga! Użytkownik ShadySharky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 968 / 96 / 0
ja po dexie czułem dźwięki dotykiem,szczególnie gdy jeszcze do tego dopaliłem.zostało mi tak na trzeźwo na pewien długi czas chociaż nie było to tak intensywne jak pod wpływem.
  • 50 / 17 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=lsanpvf ... x=7&t=835s

Ten konkretny fragment setu od 13:55 do 15:18 najbardziej przypomina mi właśnie moje letnie doświadczenia z deksem.
  • 2532 / 600 / 0
@MikiMysz
https://m.youtube.com/watch?v=bVzzxzR2E_4
To tutaj masz podobny efekt dźwiękowy.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2647 / 41 / 0
O!
To jest ten dźwięk!
Jak za dużo 3 ho PCP wciągnęłem ostatnio, to właśnie ten dźwięk był taki wyraźny, zawsze się pojawią na dyso.
Co to jest do cholery?
Uwaga! Użytkownik ShadySharky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2532 / 600 / 0
Dysocjacja.Tylko w sferze dźwięków.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2647 / 41 / 0
Przy oobe, bez żadnych substancji, też są takie dźwięki.
Niesamowite.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.