Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Mój mix na dziś:
16:00 - 150/225 mg DXM - doradźcie.
17:30 - 3 ząbki czosnku.
18:00 - 700/675 mg DXM
Czy może przy drugim podejściu ładować 1350 mg (225 mg + 1150 mg)?
W między czasie kropelkami będę się raczył na nudności.
W każdym bądź razie będzie mieli dziś wiarygodną próbę. Zabieram się za s&s, a w szczególności muzykę, może jaką lampę kolorową i nową pościel :) cieplusią, milusią.
moge odpowiedziec tylko na jedno pytanie. walilem raz kode na zjezdzie po czosnku i dexie i nie zauwazylem znacznego oslabienia tego efektu podbicia kody. 300mg rozjebalo mnie bardzo przyjemnie w fotelu. walac sama kode taka dawka ledwo mnie smyrnie. czosnek wydaje mi sie dzialac krocej niz grejp. przy czym ja walilem to jakies 6h po czosnku, 5 po dexie, czyki heszcze wczesniej niz Ty. wez jednak poprawke na to, ze mam tolerancje na obie substancje. do tego, dawka byla o polowe mniejsza. nie potrafie stwierdzic tez jak czy klony maja jakis wplyw tutaj.
12:35 (T0) - 225 mg
Za chwilę obiad i pod wieczór mam do rozdysponowania 1550 mg DXM. Może nie potrzebnie teraz jebłem to z sokiem (225 mg)?
Przez to rozkruszenie tabletek czuję się tak lajtowo. Naprawdę sympatycznie. Zastanawiam się czy nie wlać 900-tki, pół godziny po czosnku. Oczywiście w nocy.
Eksperci, pomóżcie - było 225 ng o 12:35. Jak rozłożyć resztę - 700/900/1150 mg?
Nie chcę żeby mnie rozjebało psychicznie - mindfuck. Tylko i wyłącznie klarowna faza!
Oczywiście tylko z czosnkiem.
Pozdro.
EDIT:
Chciałbym przedstawić Wam eksperyment, mający na celu przeprowadzenie badania, czy aby substancje zawarte w czosnku mają wpływ na działanie DXM.
Przygotowania:
Zapoznałem się z dawkowaniem z erowid'u, które pozwolę sobie zacytować:
Ledwo wyczuwalne - nieznane
Słabo- 100 - 200 mg
Średni - 200 - 400 mg
Mocno- 300 - 600 mg
Bardzo mocno - 600 - 1500 mg
Ryzyko śmierci - 2,500 - 20,000v mg
12:35 (t0) - 225 DXM rozdrobione w młynku do kawy po czym zalane sokiem.
T+ 30 - czuć lekkie spowolnienie, pojawia się senność, cały czas mi się ziewa. Nie odczuwam żadnego bodyload'u, co mnie bardzo cieszy. Ale przecież jaki BL można osiągnąć po tak niskiej dawce dexa. Zastanawiam się czy, aby nie dodać DEXa do herbaty z miodem, którego mam pod dostatkiem. Aktualnie odczuwam coś pomiędzy placebo a pierwszym plateu.
- Teraz kolejna ważna kwestia. Jutro na zejściu koniecznie musi być opiat - kodeina i benzodiazepina (4 mg Clonazepamu). Czy czosnek nie wywoła tolerancji na kodę? Z tego co mówi wiki i @wintermute, wnioskuję iż jedzenie czosnku ma spowodować zmianę w metabolizmie Dekstrometorfanu w stronę syntezy większej ilości jedynego psychoaktywnego metabolitu - Dekstrorfanu (DXO). Jak wiadomo DXO jest enancjomerem Leworfanolu, który jak mówi wiki jest bardzo silnym opio. Stąd moja obawa, że późniejsza koda (przyjęta oczywiście na zjeździe, kiedy izoenzym CYP2D6 cytochromu P450 nie jest zapchany) podziała słabo. Przyczyną będzie dajmy na to, złe wstrzelenie się z wrzutką opio i zapodanie kody, kiedy izoenzym będzie zapchany a ja będę myślałem, że już najwyższa pora. Po prostu chodzi o to, czy czosnek nie zmieni zasady działania tego aco'wego zjazdu? Czyli, że nie będzie on tak dobrym momentem na wrzutkę kodeiny jak ma to miejsce podczas mixu grejpa z dexem czy samego DXM.
Może trochę kręcę, ale ja już tak mam. W razie co mnie poprawcie. Lubię się dobrze przygotować do tripa.
Wracając do tych "czosnkowych" tabletek, to (1 kapsułka) zawiera:
200 mg bezzapachowy ekstrakt czosnku (2% Allicyn) w tym: allicyna (4000 µg), tiosulfinaty (7000 µg), allina (7000 µg), gammaglutamylocysteiny (7600 µg)
No i nadal nie wiem ile tego czosnku jeść - 2-3 główki.Oby tylko z buzi nie waliło. Pomóżcie Dexiarze :D
No jak to walić - to 225 mg co było o 12:35 + 3 główki czosnku o 15:00 i 1150 mg DXM o 16? Bardziej wolałbym wieczorem, ale się doczekać ie mogę.
pozostawcie mi opcje edycji.
Ciekaw jestem ile taki ząbek czosnku ma.
Dziś zaczynam nowy test z czosnkiem. Mam pod ręką: 48 szt. Alitolu (zawiera 270 mg olejowego ekstraktu z czosnku). Wcześniej miałem Garlic z Olimpu i w jego składzie była Allicyna, tymczasem w Alitolu nie jest on zawarty w składzie. Dokładny skład to:
Olejowy ekstrakt czosnku, składniki kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancje słodzące (sorbitol, mannitol), skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy.
Kolejny specyfik to klony. Tylko, że jest mały problem jak to z benzo bywa. Z sześciu pudeł klonów, które miałem od środy, zostało mi sześć sztuk. Trzeba było trochę zarobić :) Zawsze coś pomogą w razie problemów ze snem po tripie.
Najważniejszy to oczywiście Dekstrometorfan, który nabyłem w ilości 1350 mg.
Ponadto znajdzie się jeszcze surowy czosnek i pięć sztuk Dimenhydrynatu.
Mój plan na zarzucenie tego:
- 19:30 - 300 mg DXM
- 21:40 - 100 mg Dimenhydrynatu. Nie za dużo do 1350 mg? Po prostu chcę, aby wizuale nabrały kolorów.
- 21:50 - Czosnek w postaci żelowych kapsułek Alitolu i/lub świeżego. Tutaj proszę o poradę, ponieważ nie wiem, ile Allicyny zawiera ten suplement.
- 22:00 - Zaczynam wrzucać 1050 mg - co 5 minut 35 tabletek. A może wrzucić to w 20 minut - co 5 minut - 58 tabletek?
- Kiedy zdecyduje się na pierwszy wariant, T0 wypadnie na 22:30, zaś w drugim przypadku T0 - 22:00. Ładniej to wygląda.
Nie wiem, czy brać ten czosnek. Wiele osób się skarży, iż osoby biorące często dexa, mają słabsza tripy... :(
Pomóżcie Forumowicze.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.