Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5903 / 1219 / 43
Po co Dzieciak ?

Wracając do tematu.
Jak dla mnie to strzał w przysłowiową dziesiątkę. Przez lata leczyłem się różnym szitem, paroksetyne brałem przez bite dwa lata swoje regularnie. Żadnej poprawy nie czułem... Mimo to brałem to dalej, z nadzieją że w końcu zadziała. Byłem jesienią w szpitalu (a kiedy ja nie byłem) i tam lekarz mi TO przepisał. Teraz nie mam żadnych negatywnych myśli. No nie mogę po prostu. Straciłem nie dawno nogę, i się tym w ogóle nie przejąłem. Tak dobrze na mnie działa. Brałem jakie czas 60 mg a od nie dawna zwiększyli mi do 90, a nawet do 120 mg.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3 / / 0
Wy to właśnie nazywacie pozytywnym działaniem. Poprawą. Upierdolą mi nogę, ręka jak złamana, nakurwiam węgorza. Ja sam nie mogłem uwierzyć jak wielki był napływ postów w temacie antydepresantów. to się aż wierzyć nie chce co wy sobie robicie
  • 4 / / 0
Słyszałam że wenlafaksyna donosowo ma ciekawe działanie, więc się zastanawiam czy duloksetyna donosowo też może fajnie działać, leki przerobiłam już różne i co jakiś czas na nie wracam na pare tygodni
  • 5903 / 1219 / 43
Czy można brać tramadol na tym ?
  • 5211 / 931 / 0
Raczej kiepski pomysł i bym nie ryzykował, i tak weźmiesz ale zarówno duloksetyna jak i tramadol są snri.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 142 / 11 / 0
Brałem pregabalinie 2x150mg od 1 dnia z duloksetyna 60mg, jakby pregabalina zaburza działanie snri? Dopiero odstawiam prege i czuje jakby się na nowo dulo ładowała. Kiedyś tak nie miałem.
  • 2220 / 369 / 0
12 marca 2026london5 pisze:
Czy można brać tramadol na tym ?
Teoretycznie - kategorycznie NIE
choć ja tam grzałem i było mi.. ciepło - podkładka z klona
Z powodu w.w odradzam to oczywiście.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 38 / 1 / 0
Czy dulokstetyne ciężko sie odstawia?
  • 5903 / 1219 / 43
Raczej nie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.