Zalozmy ze zrobie 2 boxy,1den bedzie dla rosliny własciwej a 2gi dla klonow,zaczal bym od wysadzenia powiedzmy ww (taki mam plan,strasznie sie na nia napaliłem) z pesteczki femi,ok rosnie sobie pieknie, przelaczam na 12/12 i wpolowie kwitnienia pobieram kloniki,ktore hoduje w mniejszy boxie,w miedzyczasie mama dochodzi pieknie zbieram plony i na jej miejsce wsadzam poprzednio pobrane klony,i tak w kołko,chodzi o to aby nie przerywac procesu hodowli.
Czy jest to mozliwe,czy klony pobrane z kwitnacej rosliny nie okaza sie niewypałem i czy mama po takim przyieciu nie straci na swojej mocy?
Jezeli źle kąbinuje to wyprostujcie moj plan -tak zeby to sie jakos kreciło,bo to co stworzyłem to tylko moja teoria :-/
Robisz boxa tylko dla matki. Pobierasz klonów, z tydzień po ukorzenieniu trzymasz je na wegu i na flo. Matka cały czas na wegu. Jak już nie będzie dawać rady to pobierasz z niej klona i na flo ją. Matka zakwita a z klona robisz nową matke na wegu. Znowu pobierasz klony z klona jednego na matke przeznaczasz reszte na flo. Tylko że konopie to rośliny jednoroczne i nie wiem czy dadzą tak się oszukać manipulacjami fotoperiodem. Szakira co o tym sądzisz ?
Peace
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
ja jeszcze nie slyszalem o pobieraniu klonow z kwitnacej matki...
po prostu klonom zajmuje wiecej czasu na zrewegowanie itp > po prostu taki klon ci więcej czasu zabierze niż wzięty z rośliny na wegu ;)
Tylko że konopie to rośliny jednoroczne i nie wiem czy dadzą tak się oszukać manipulacjami fotoperiodem.
pozdrawiam !
moher pisze: spokojnie mozna pobrac klona z kwitnacej rosliny. osobiscie to zrobilem. co do czasu puszczenia korzeni to nie zauwazylem znaczacej roznicy pomiedzy rolinami na vegu a flo. no ale to byl na razie 1 klon wiec nie mozna na tym opierac calej teori.
W związku z tym co powiedziałeś mam pytanie czy jeśli z rośliny matki w fazie kwitnienia zetnę gałązkę na klona i powiedzmy że wszystko się uda ( klon ukorzeni się ) to czy klon będzie wytwarzał kwiaty od razu przy fot. 12/12 ? Czy też należy przestawić na weg aż osiągnie słuszne rozmiary i dopiero przełączyć na flo ?
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
Pomysł moj zrodził sie na skutek przeczytania i przeanalizowania dotychczasowych zasobow zarowno forum jak i innych dostepnych materiałow.Czy mozliwe jast podtrzymanie hodowli w nastepujacy sposob:
Zalozmy ze zrobie 2 boxy,1den bedzie dla rosliny własciwej a 2gi dla klonow,zaczal bym od wysadzenia powiedzmy ww (taki mam plan,strasznie sie na nia napaliłem) z pesteczki femi,ok rosnie sobie pieknie, przelaczam na 12/12 i wpolowie kwitnienia pobieram kloniki,ktore hoduje w mniejszy boxie,w miedzyczasie mama dochodzi pieknie zbieram plony i na jej miejsce wsadzam poprzednio pobrane klony,i tak w kołko,chodzi o to aby nie przerywac procesu hodowli.
Czy jest to mozliwe,czy klony pobrane z kwitnacej rosliny nie okaza sie niewypałem i czy mama po takim przyieciu nie straci na swojej mocy?
Pobieranie klonów z kwitnącej rośliny w niczym nie przeszkadza, gdyż szczepki można pobierać w każdej fazie wzrostu jak i rozwoju. Może czasami przedłużyć się nieco okres ukorzeniania, ale to w niczym nie będzie przeszkadzać. Mama nie straci mocy- jeśli już to palacz tego nie odczuje natomiast jeśli jesteś chemikiem to taki proces zauważysz.
Jezeli źle kąbinuje to wyprostujcie moj plan -tak zeby to sie jakos kreciło,bo to co stworzyłem to tylko moja teoria
Wprowadz plan do życia i będzie zajebiście!
ja jeszcze nie slyszalem o pobieraniu klonow z kwitnacej matki...
Nie ma czegoś takiego jak kwitnąca matka- on to zle sprecyzował.
Tylko że konopie to rośliny jednoroczne i nie wiem czy dadzą tak się oszukać manipulacjami fotoperiodem. Szakira co o tym sądzisz ?
Można ją trzymać na weg'u dłużej niż rok- uwierz.
Nazwa "jednoroczne" wywodzi się, od cyklu rozwojowego w naturalnych warunkach.
Rośliny okrytonasienne są z natury wytrzymałe na czynniki zewnętrzne.
W związku z tym co powiedziałeś mam pytanie czy jeśli z rośliny matki w fazie kwitnienia zetnę gałązkę na klona i powiedzmy że wszystko się uda ( klon ukorzeni się ) to czy klon będzie wytwarzał kwiaty od razu przy fot. 12/12 ? Czy też należy przestawić na weg aż osiągnie słuszne rozmiary i dopiero przełączyć na flo ?
CoolPeople tutaj masz box'a jakiego możesz sobie zbudować.
Wiem, że to tylko fotka, ale swój projekt możesz opierać na kogoś doświadczeniu..
Fotka z grasscity.. ;)
dieki za wycz odp napewno skozystam,najbardziej mnie nurtowalo co sie stanie z tymi szczepkami..
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.