W życiu korzystałem z alkoholu, benzo i marihuany i w nic nie jestem tak wjebany jak w kofeinę. Każda z powyższych używek potrafię sobie zrobić kilku tygodniowe a nawet kilku miesieczne przerwy. kofeina natomiast to jedyny narkotyk który używam codziennie nawet po kilka razy od ponad 20 lat i nie potrafię z tego wyjść. Raz udało mi się rzucić na 2 tygodnie ale cały czas chodziłem zmulony jak bym odstawił jakiś twardy narkotyk… nie wiem już czy dam radę, myślałem o pójście do kółka od uzależnień dla anonimowych narkomanow ale oni tam serwują kawę … :/
Z tego co widziałem, lepiej schodzić z dawki stopniowo niż rzucać od razu na zero — organizm dużo łagodniej to znosi i łatwiej wytrwać.
Nie naraz, bo będziesz zdychał jak po hexie.
Na pocieszenie powiem, że po hexie się zdycha dwa tygodnie około, więc po kofeinie też ten okres powinien być podobny. Oczywiście przy nagłym odstawieniu do zera, a jak wiemy:
CO NAGLE TO PO DIABLE
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.