...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
Czy komuś się udało rzucić kofeinę ?
W życiu korzystałem z alkoholu, benzo i marihuany i w nic nie jestem tak wjebany jak w kofeinę. Każda z powyższych używek potrafię sobie zrobić kilku tygodniowe a nawet kilku miesieczne przerwy. kofeina natomiast to jedyny narkotyk który używam codziennie nawet po kilka razy od ponad 20 lat i nie potrafię z tego wyjść. Raz udało mi się rzucić na 2 tygodnie ale cały czas chodziłem zmulony jak bym odstawił jakiś twardy narkotyk… nie wiem już czy dam radę, myślałem o pójście do kółka od uzależnień dla anonimowych narkomanow ale oni tam serwują kawę … :/
  • 10 / / 0
U mnie było podobnie — najgorsze są pierwsze 1–2 tygodnie, wtedy człowiek chodzi zamulony i bez energii. Potem stopniowo zaczyna się poprawiać, zwłaszcza jak sen się unormuje.

Z tego co widziałem, lepiej schodzić z dawki stopniowo niż rzucać od razu na zero — organizm dużo łagodniej to znosi i łatwiej wytrwać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.