...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 58 / 1 / 0
Czy komuś się udało rzucić kofeinę ?
W życiu korzystałem z alkoholu, benzo i marihuany i w nic nie jestem tak wjebany jak w kofeinę. Każda z powyższych używek potrafię sobie zrobić kilku tygodniowe a nawet kilku miesieczne przerwy. kofeina natomiast to jedyny narkotyk który używam codziennie nawet po kilka razy od ponad 20 lat i nie potrafię z tego wyjść. Raz udało mi się rzucić na 2 tygodnie ale cały czas chodziłem zmulony jak bym odstawił jakiś twardy narkotyk… nie wiem już czy dam radę, myślałem o pójście do kółka od uzależnień dla anonimowych narkomanow ale oni tam serwują kawę … :/
  • 22 / / 0
U mnie było podobnie — najgorsze są pierwsze 1–2 tygodnie, wtedy człowiek chodzi zamulony i bez energii. Potem stopniowo zaczyna się poprawiać, zwłaszcza jak sen się unormuje.

Z tego co widziałem, lepiej schodzić z dawki stopniowo niż rzucać od razu na zero — organizm dużo łagodniej to znosi i łatwiej wytrwać.
Uwaga! Użytkownik CortexCrawler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1078 / 280 / 0
Stopniowy zjazd z dawkami to całe clue.

Nie naraz, bo będziesz zdychał jak po hexie.

Na pocieszenie powiem, że po hexie się zdycha dwa tygodnie około, więc po kofeinie też ten okres powinien być podobny. Oczywiście przy nagłym odstawieniu do zera, a jak wiemy:

CO NAGLE TO PO DIABLE
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
A jak to jest z tymi 5-6 kubkami kawy, które podobno można pić, dziennie?
  • 1519 / 390 / 13
można by polemizować… pewnie jest różnica jak się pije jakąś rozpuszczalną lurę z mlekiem z jednej łyżeczki a potrójne espresso z jakiś mocarnych ziaren z Indonezji
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.