Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Pytanie ankiety zawarte jest w nazwie tego wątku
Grejpfrut podbija działanie kodeiny
17
28%
Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
6
10%
Nie wiem czy grejpfrut podbija, jeszcze nie sprawdzałem
6
10%
Pieprz podbija działanie kodeiny
8
13%
Pieprz nie podbija działania kodeiny
4
7%
Nie wiem czy pieprz podbija, jeszcze nie sprawdzałem
20
33%

Liczba głosów: 61

ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
Ja może dziś spróbuję z grejpfrutem.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1195 / 223 / 32
Przed 21 zjadłem całego, dużego czerwonego grejpfruta. Przed północą połknąłem 240mg kody. Mija godzina od wejścia. Nie czuję różnicy w działaniu. A nawet wydaje mi się, że zadziałało słabiej niż zazwyczaj.

Może trzeba zjeść kilka grejpfrutów dzień wcześniej by poczuć różnice. Nie wiem. Teraz zmieniam odpowiedź w ankiecie na Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1195 / 223 / 32
Już następnego dnia. Na trzeźwo. Stwierdzam, że z tym grejpfrutem zjedzonym przed zarzuceniem, j.w pisałem, zadziałało zdecydowanie słabiej niż zazwyczaj.
  • 3571 / 581 / 1
Pojebane macie te pomysły kurwa zaraz będziecie żarli pół kilo pieprzu albo jakiegoś innego żwiru.
koda fajnie działa na afterglow po DXM
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1195 / 223 / 32
Jeśli chodzi o mnie: nie! z pieprzem nie mam zamiaru eksperymentować (zresztą pisałem, że złapałem się za głowę po przeczytaniu ile jedzą tego pieprzu). Jeszcze nie oszalałem, aby żreć łyżeczkę pieprzu. Z grejpfrutem sprawdziłem, bo nic nie stawało na przeszkodzie i lubię ten owoc.

//
koda fajnie działa na afterglow po DXM
Prawda. dex podbija kodę.
  • 963 / 81 / 0
Ja tam pieprz lubię... To ma być czarny? Standardowe opakowanie pieprzu to 20 g, czyli nawet bez szalki łatwo odmierzyć 10 g. Godzina przed K? A przy maku też jest sens?
  • 4894 / 853 / 0
10g pieprzu zjeść? Nie wyobrażam sobie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1195 / 223 / 32
27 sierpnia 2021g3no pisze:
Ja tam pieprz lubię... To ma być czarny? Standardowe opakowanie pieprzu to 20 g, czyli nawet bez szalki łatwo odmierzyć 10 g. Godzina przed K? A przy maku też jest sens?

hehe ja też lubię, jednak nie w takich ilościach.

To ma być czarny?
Czarny.

//
Teraz przeczytałem, że to niby biały grejpfrut podbija a nie czerwony xD
  • 1876 / 193 / 0
Z mojej strony zaprezentuję teorię, ponieważ nie sprawdziłem tego w praktyce, ale jest to wynik swego rodzaju obserwacji i analogii do innej używki - DXM
DXM is O-demethylated into Dextrorphan (DXO / D-3-hydroxy-N-methylmorphinan) by the CYP2D6 enzyme.
Codeine is not itself centrally active, and must first be converted via first-pass metabolism into morphine by the cytochrome P450 enzyme CYP2D6
A więc o co chodzi. Jestem jednym z tych nieszczęśliwców, na których kodeina po prostu nie działa. Z kolei DXM ładuje mi się 2-3 godziny, a nie tak jak u reszty, 30-60 minut. Widocznie mam coś zjebane z tym Cytochromem P450. Natomiast po uprzednim zjedzeniu grejpfruta, DXM wchodził po 30 minutach

Musiałbym przetestować to w przypadku kodeiny. Być może osoby, u których metabolizm przechodzi "normalnie", nie odczują wzmocnionego działania. Natomiast u osób, u których ten proces jest upośledzony, różnica będzie zauważalna

Aczkolwiek są to luźne dywagacje, wymagają weryfikacji
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 963 / 81 / 0
Dobra, przemyślałem temat, jak do jutra się nie rozmyślę to spróbuję tego czarnego pieprzu przed makiem. Będę korzystał z domowych zasobów, ale powinno się znaleźć. Mam trochę luźniejszy dzień, do pracy idę po południu. Mam nadzieję, że mnie nie zmiecie z planszy i że się nie porzygam. Zdam relację co z tego wynikło, jestem tu codziennie.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.