Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Co zrobiłem zle?
Bunondol AMP 0.3mg/ml
0,02mg/kg sc 2xd
przepiszę Ci treść swojej recepty na bunondol (3 opakowania - tabletki):
Bunondol tabl. podjezykowe 0,4mg, no 90
(trzydzieści sześć mg substancji buprenorfina),
D.S. 5-0-3
zawsze miałem tak wypisywane - nigdy nie było problemu. Zaznaczam, że nie mam pojęcia, jak sprawa wygląda z weterynaryjnymi.
P.S. Czy pytałeś farmaceutki, co KONKRETNIE jest źle, lub czego brakuje? Przecież masz prawo wiedzieć idąc (teoretycznie) z receptą do poprawy :-)
Z weterynaryjnymi raczej nie ma rożnicy.
Mozliwe, ze zabraklo dopisku xyz mg substancji buprenorfina.
D.S-podjezykowo, tak?
5-0-3?
W dawkowaniu chyba nie trzeba tego dopisywać
U Ciebie nie widzę sumarycznie, ile mg buprenorfiny ma być wydane i to wydaje się powodem odmowy przyjęcia recepty.
Nie mogę już edytować, ale znalazłem odpowiedź.
Gdyby ktoś miał ten sam problem
http://www.wmilwet.pl/recepty-na-psycho ... pisywania/
:)
userd pisze:Z powodu wysokiej tolerki biorę jednorazowo 2 plastry 20 mg lub jeden ten mocniejszy. Nie wiem chyba to sporo ale nie orientuje się.
Taka część plastra gdy potniesz ją na małe kawałeczki powinna się zmieścić na "maszynce do bupry" z tego topicu: http://hyperreal.info/talk/hybrydowa-me ... 38665.html
[ external image ]
Spróbuj to zrobić powyższą metodą i walnąć i.v., a nuż zadziała dobrze i nie będziesz tak dużo marnował.
Tyle plastrów, że aż mnie serce boli choć oczy nie widzą. :emo:
EDIT:
Przy dużej ilości materiału na maszynce do bupry często zachodzi potrzeba dolewania spirytusu by dobrze wygotować, nawet dwukrotnie. Co do ściągania kleju to dwie np. wykałaczki (a lepiej jakies metalowe COSIE ale koniecznie niepokryte lakierem) w trakcie gotowania - jedną trzymasz kawałek matrycy i przy okazji stabilizujesz maszynkę gdy drugą ściągasz klej i poruszasz plasterkami, obracasz je, etc. - ot, jak na patelni :cheesy:
EDIT2: Lepszy jest nieco mniejszy płomień - tak by dłużej parowało zamiast wrzeć, ponieważ więcej bupry się uwolni niż wtedy gdy spirytus znika z maszynki w minutę, a i nie ma takiego ryzyka przypalenia plastra bądź nawet własnej mordy.
Oczywiście przerobione do IV metodą:
Ciepła woda z czajnika (ok 3ml), rozgniecione tabsy do wody, myrdu myrdu, przefiltrowane przez filtr papierosowy, done :) (filterek miał taki lekko cytrusowy smaczek po przefiltrowaniu)
Nowa świeżo odkryta żyłka, jedziemy
Napiszę może tak... przerabiałem transteci dożylnie różnymi metodami... (ten post wyżej oczywiście wymiata), różne dawki
Ale to co zrobiło ze mną 6mg bupry po 2-3min... piękna moc... później nodding i CEV.y!!! Damn - dalej napieprza
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.