Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2880 / 623 / 0
Nie ma muła rano? Ja nawet po 25mg na noc byłem przyjebany aż do późnego popoludnia.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 990 / 237 / 0
Na pewno nie jest to to samo co spanie bez żadnych środków wspomagających zasypianie.
Coś kosztem czegoś. Ale w porównaniu do lewomepromazyny, którą dają mi obecnie w psychuszce to muła nie ma. A w/w tisercin powoduje że wstaję rano na śniadanie, na obchód już mnie budzą i samoczynnie wstaję dopiero na obiad. Do chlorprotiksenu nawet nie porównuję, bo to chodzący muł.
Najbliżej temu do kwetiapiny w kwestii muła. Chociaż przy kwecie jednak musiałem wypić dwie bardzo mocne kawy żeby wejść na obroty tak po hydro wystarczy po prostu kawa i jest si.

Dlatego waham się jeszcze pomiędzy hydro a ketrelem. Jadę do Suchego Jaru jeszcze przed świętami i chciałbym mieć święty spokój że spaniem, bo męczę się przeokrutnie. Mój naturalny, zjebany zegar biologiczny to najwcześniej godzina 1 z tendencją do przesuwania się codziennie o kilkadziesiąt minut. Wychodzą z tego anomalie takie że zasypiam np o 7 rano, albo w ogóle w dzień śpię, a w nocy działam.

I przykra wiadomość jest taka że to będzie się bardzo długo regulować. Myślę, że nawet jak będę rok czysty to będzie za mało by mózg zdążył się zregenerować. Cóż.

Cieszę się, że jestem trzeźwy i, że dzisiaj jest lepiej, bo wczoraj miałem chęć zrobić rajd po pokojach i poodkupować rolki. Powstrzymała mnie silna chęć zmiany oraz to, że wyszłyby na 300% na testach. A do nich zostało mi jakieś 60h.
  • 6 / / 0
Ja nie mam problemu z zasypianiem, wrecz przeciwnie padam jak kawka. Ale budze sie w nocy co godzine, dwie. Przez co jestem wiecznie niewyspany i wykonczony.
  • 174 / 27 / 0
20 grudnia 2025drakan9 pisze:
@CoolRastaCool niech zgadnę masz zaburzenia lękowe? przy tym zaburzeniu i trybie walcz i uciekaj to jak najbardziej normalna reakcja, śpisz na czujce zawsze gotowy do działania
Dokładnie tak, mam zaburzenia lękowe w dzień raczej nie odgrywają istotnej roli kiedy mój umysł jest najczęściej czymś zajęty ale nocą rzeczywiście potrafi mną rządzić kiedy zostaje sam tylko z własną głową
19 grudnia 2025JulietteS pisze:
@CoolRastaCool a jak u ciebie z higieną snu?
Różnie!
Moim głównym grzechem jest gapienie się w ekran na krótko przed planowanym zaśnięciem, filtr światła niebieskiego raczej nie wystarczy, poza tym zasypiam raczej rutynowo o podobnej godzinie acz mimo jakiejkolwiek godziny pobudki budzę się niewyspany
  • 1 / / 0
Dlugo leczylem się na bezsennosc leki niespecjalnie pomagaly, dopoki nie Zaczalem w koncu suplementowac wit b12 ktorej mam niedobory I sen powrocil
  • 9 / / 0
Ja biorę 10mg olanzapiny i 60mg chlorprothixenu. Wieczorem tak około 20 godziny. Niestety mimo tego zestawu czasem mam problem z zaśnięciem. Wtedy wpada 2mg clona. I to czasem nic nie daje... Na drugi dzień jestem zrypany. Problemem też jest alkohol którego od tygodnia nie piję i mam zamiar już nie pić żeby zejść z tych wszystkich leków i zasypiać na trzeźwo.
  • 45 / 7 / 0
@matblack na twoim miejscu starałbym się jak najszybciej odstawić tak silne mózgojeby (neuroleptyki), są niezbyt dobre w szczególności jeśli bierzesz je na sen... Nie wychwalam żadnego neuroleptyka lecz kwetiapina w niskich dawkach które nie działają na dopamine jest lepsza (chyba) na sen. Chociaż niedawno Merx mówił w jakimś poście że miał nieodwracalne szkody na OUN, ale nie wiem też jakie to były dawki ja kiedyś stosując 25mg kwetiapiny na noc przez dłuższy czas na sen nie nab.awiłem się żadnych szkód.
  • 9 / / 0
@kamex niestety kwetiapina na mnie nie działa....

poprawiono bbcodes /Mx
  • 45 / 7 / 0
@matblack w takim razie ciężki doradzić coś z leków nasennych, bo pchanie cię w benzo lub z-drugs nie ma sensu (uzależnienie, tolerancja). Spróbuj w takim przypadku stopniowo odstawiać te leki które masz, możesz brać też jakaś l-teanine oraz inne suplementy które by jakoś pomagały zasypiać w przypadku redukcji dawek. Myślę że jak trochę popracujesz uda ci się wszystko odstawić i spać bez leków może sprawić ci to trochę cierpienia ale liczę że dasz radę.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2026 przez kamex, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 990 / 237 / 0
@matblack

To masz swoją odpowiedź - jest nią alkohol. Nawet niewiadomo czy masz bezsenność. Skoro kwetiapiny nie czujesz tu użyj wyższej dawki. Znam typa co potrzebował 500mg, co prawda był też gruby. No, ale dopiero po takiej dawce zasypiał.

@kamex

Kwetiapiny działa na dopaminę w każdej dawce.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.