scalono - detronizator
Strzałem w dziesiątkę było by zasypianie bez żadnego tzw wspomagacza zasypiania.
Trazodon jak i inne inhibitory wychwytu zwrotnego regulują niską ilość neuroprzekaźników ale nie rozwiązują problemu.
Zamiast niego zazwyczaj jest nimi słaba dieta mało ruchu nie regularność w zasypianiu. Nad tym popracuj a wyciągniesz dużo więcej niż z samego leku który traktujesz jak strzał w dziesiątkę a tak na prawdę cię to gubi.
17 października 2025dariamiereszynska pisze: Trazodon? Mówisz, że to byłby strzał w dziesiątkę, @rozowaAlpra ??
19 października 2025dariamiereszynska pisze: To jest też antydepresant @rozowaAlpra . Mam w takim razie dodać go do wenlafaksyny, czy odstawić wenlę, za niego?
19 października 2025dariamiereszynska pisze: To jest też antydepresant @rozowaAlpra . Mam w takim razie dodać go do wenlafaksyny, czy odstawić wenlę, za niego?
Co do lekkości działania SSRI... To kwestia dawek i człowieka. Trudności z odstawianiem leków są norma więc to co u jednego będzie lajtowe u innego będzie dużym obciążeniem.
I na koniec. Hajp nie zawodzi. Jak zwykle po co ustalać powody jak można nałykac się tabletek
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Macie swój problem skrajnej bezsenności. Czemu do cholery jasnej nikt nie bierze tego pod uwagę ? Parę tygodni temu kiedy znowu fala się zaczeła- lekki katar, drapanie w gardle, a 3 dni później bezsenność, która trwa od paru tygodni. W 2020 roku po złapaniu pierwszego Covida się zaczęło i jak tylko idzie fala (możecie sprawdzić ilość wirusa w ściekach na stronie MPWiK) to trace sen jak i 50% ludzi wokół mnie. Charakterystyczne jest to, że żaden lek na to nie działa, a nie mam tolerancji na nic, jak i moje otoczenie. Jak mnie to denerwuje, że NIKT nie bierze tego pod uwagę, a badania pod tym kątem są bezlitosne...
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.