Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1660 / 300 / 0
@PolskiLen
Nawet Pfizer, który przeforsował Pregabalinę przez Amerykańskie Urządy Kontroli Leków (itp) pod nazwą handlową Lyrica nie był w stanie podać dokładnego mechanizmu działania. Ot, działa na pewne podtypy kanałów wapniowych modyfikując ich przepuszczalność jonów, ale dlaczego Pregabalina ma takie efekty jakie ma - nie wiadomo. Najważniejsze, że pomaga na schorzenia, które przedstawili we wniosku i to lepiej niż Gabapentyna (również Gabapentynoid) - to wystarczyło, by lek dostał się do obrotu (i zapewne parę miliardów dolarów pod stołem, nie oszukujmy się).
Pfizer zarobił grubą kasę na Lyrica (czyli Pregabalinie), bo dodatkowo, cwaniacko, "zachęcali" lekarzy by przepisywali "off-label", czyli na schorzenia nie wymienione w ulotce, nie aprobowane przez organy regulacyjne. Zapłacili za to śmieszną, parusetmilionową karę, ale zarobili wiele miliardów dolarów.
Tak naprawdę mamy szczęście że Pregabalina u Nas jest traktowana według prawa jako typowy lek na receptę jako adiuwant w przypadku padaczki. Przynajmniej taki jest oficjalny powód jej rejestracji oraz wprowadzenia do obrotu.
To jest wspaniały lek i wcale nie mówię o "fazie". To jest pierwszy, prawdziwy Antydepresant. Te wszystkie SSRI, SNRI, wszystko z "S" w skrócie działa jak jakaś trucizna, przynajmniej na mnie. Jeżeli komuś to pomogło i wyszedł na prosto, to szczerze Gratuluję i życzę dalszego życia w zdrowiu. Natomiast w pozostałych przypadkach, zwłaszcza tych skaczących z antydepa na antydep, to jest oczywisty znak, że leczenie idzie w kompletne złym kierunku. Jest CAŁA MASA ludzi, którzy chcą po prostu czuć się zajebiście codziennie, ale uniknąć łatki "ćpuna" tylko ogarnąć łatkę "osoby chorej nie ze swojej winy". Dlatego lekarze przepisują im nowe antydepresanty, które szybko przestają działać "jak należy", a tymczasem choroba tkwi w ich PSYCHICE i podejściu do życia.
Leki mają WSPOMAGAĆ proces leczenia łączony z PSYCHOTERAPIĄ, a nie zmienić ich osobowość na taką, która im odpowiada.
Oczywiście, istnieją jednostki, które mają problemy wynikające dosłownie ze zmian strukturalnych w mózgu, ale to jest temat na inny czas.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich. Dużo Zdrowia!
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 4349 / 701 / 2117
13 lutego 2025PolskiLen pisze:
Z tego co się orientuję prega działa tylko blokująco na kanały wapniowe.
@Saguaro99
A co to właściwie znaczy wiesz w ogóle ?
Przecież to proste jak konstrukcja cepa. Wystarczy tylko obracać się pomiędzy podstawami i mieć jakąkolwiek znajomość. Neurony komunikują się między sobą za pomocą neuroprzekaźników. Gdy sygnał nerwowy dociera do zakończenia nerwu, otwierają się kanały wapniowe, a wapń (Ca²⁺) wnika do wnętrza komórki. Ten wapń powoduje uwolnienie neuroprzekaźników, np. glutaminianu, który pobudza układ nerwowy.

W sumie z ciekawszych, to prega blokuje podjednostkę α₂δ kanałów wapniowych, co ogranicza napływ wapnia do neuronów. To z kolei powoduje:
  • mniejsze uwalnianie pobudzających neuroprzekaźników, zwłaszcza glutaminianu, noradrenaliny i substancji P,
  • zmniejszenie pobudliwości neuronów, co skutkuje działaniem przeciwlękowym, przeciwdrgawkowym i przeciwbólowym.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 172 / 15 / 0
Siemanko,

Brałem xanax 3 razy w życiu
, zaś
Wsze po stimach, raz kole i to dużo ostatnio umiarkowanie koli i dzisiaj kryształ, dobry jedynkę.

Za pierwszym razem wrzuciłem 1mg i mnie w ogóle nie uśpiło bo później dorzucalem jeszcze sporo koli, ostatnio mnie zdjęło z planszy po połowie tablety, zasnąłem od ręki, w miksie było trochę koło, alko i szlugi. Dzisiaj po po sztuce kamienia, na moje 3CMC i z rana alko, poloudniu kamień wrzuciłem już calaka tj. 2mg i odszedl wszytkom negatywne efekty, chyba mógłbym zasnąć ale mnie jeszcze nie muli na maxa i teraz wróciłem po tej 2mg całej tablecie i popijam 3 browar znowu i stówę.
Proszę o opinie doświadczonych kolegów, wszystko jest ok?

Pisz proszę zrozumiale bo Twoja wiadomość to jakiś bełkot. Albo pisz na trzeźwo. Na razie warn słowny, ale następny taki post wyląduje w koszu. lady
  • 1633 / 262 / 0
@Lubiacy wszystko ok w tym sensie że alpra działa tak jak powinna kiedy walisz ketony i pijesz.
Nie jest ok to jak łatwo się w nią wypierdolić w ten sposób, a wierz mi nie chcesz przechodzić uzależnienia od benzo.
Nie chcę być hipokrytą bo robiłem dokładnie tak samo i miałem wszystko w dupie, ale chciałeś opinii doświadczonych. Co tu dużo mówić, alpra w takim zestawie działa zajebiście. Ale musisz pilnować żeby nie brać jej cały czas, zostaw sobie na zabawę, chyba że bawisz się codziennie;) Opłaca się ją brać okazyjnie, wtedy nie rośnie tak tolerancja i ta sama dawka będzie cię dobrze robić.
  • 3 / / 0
Dostałem jakiś czas temu od psychiatry xanax tak o, nawet nie prosiłem powiedziałem tylko że mam lęki i dostałem 0.25 xd wziąłem parę razy normalnie 0,25 i jedyne co to spać się chciało w chuj a nic mi lepiej po tym nie było. wziąłem raz 1mg na próbe i też zero działania, jedynie co to chociaż spać się nie chciało (może dlatego że piłem energole bo to sesja była) xd well przynajmniej mi nie grozi wjebanie sie w benzo w takim razie
  • 1741 / 571 / 0
Usuń ostatnie zdanie, bo jeszcze się przejedziesz xD a z tymi lękami to jeszcze kiedyś się muszę rozpisać, bo od chuja ludzi sobie je wkręca, byleby brać tabletki... Zresztą podnosisz sobie kortyzol energetykami i mówisz o lękach — coś tu nie gra. Ale co ja tam wiem, to tylko niegroźne tableteczki.
  • 55 / 2 / 0
Ja również w benzodiazepinach nie widzę nic pozytywnego, rekreacyjnego czy leczniczego tylko po tym mi się chce spać nic po za tym chyba te leki są przereklamowane
  • 64 / 6 / 0
Jak to jest z wykrywalnością benzo na testach? ogolnie mialem tydzien temu robiony test i pewnie dopiero bede mial za 2 tyg jakos na progrmaie a wpadl mi bensedin i alpra 1mg i chcialem sobie ja zjesc, tzn dzisiaj sie wyluzowac i potem juz nie brac, powiedzmy za 10 dni bedzie czysto?

Co warto zazywac zeby to przyspieszyc? bo np. z kokaina mam tak ze jak wezme powiedzmy 1 kwietnia to potrafi mi wyjsc nawet 9-10 kwietnia XD przez co przez caly rok w sumie na programie koks wychodzil ale od kilku msc jestem full czysty, tylko bupra brana

ale tezm ma pytanie o mietka, bo bede testowal pierwszy raz mietka i czy on jest w multitescie ktory sie robi przy buprze??
Pozdrawiam,
mj
  • 326 / 41 / 0
Siema, mam pytanie. Czasami jak np. raz na miesiąc wezmę z 5-10mg klona albo Xanaxu, to jak jebie wiaderko nie czuje dymu na płucach jak po opio. Jest jakaś zależność może, czy znieczulenie takie, że płuca mają też w dupie co do nich wlatuje? xd
  • 3239 / 552 / 0
W Twoim przypadku powodem moze sa wypalone pluca.
Benzo nie znieczula pluc, ale zauwazylem ich reakcja po opio
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.