Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 131 / 21 / 0
Czy amfetamina wpływa na próby anestezjologiczne robione przed operacją?
Albo na ile czasu odstawić, by choć większość tej substancji wypłukała się z organizmu?
  • 3 / / 0
@incredibleee - kiedyś natknąłem się na taki artylkuł na temat różnych soli: https://safrole.com/wp-content/uploads/1-11.jpeg. Wcześniej nie przybliżyłem twojego zdjęcia, widać na nim kryształki więc jest szansa na dobry stuff. Jestem bardzo ciekaw jak w działaniu :)

@churchill - na zagranicznych forach trafiłem na rozmowę gdzie ktoś się "łapał za głowę" twierdząc że w Polsce nie jest robione finalne oczyszczanie. Może stąd te wszystkie smaki, i efekty. Mnie kiedyś strasznie męczył posmak jaki pozostawał i wkońcu na to wpadłem, był to zapach kulek na mole. Do dziś się zastanawiam co autor miał na myśli :)
  • 1002 / 310 / 5
@OverdriveMeg Z tym zapachem to bym uważał. Siarczan amfetaminy (jak zresztą chyba każdy siarczan) pachnie czymś pomiędzy starym kutrem rybackim a zepsutym jajkiem, choć zapewniam, poza siarką nie ma za nimi nic wspólnego.
Przestrzegałbym po prostu przed zbyt daleko idącymi wnioskami.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 13 / 1 / 0
@Detronizator2 z tym zapachem fety to się spotkałem coś jakby stara piwnica z lekką nutą owoców bardzo specyficzny zapach. Jak działanie fety ma się do 4-CMC?
@OverdriveMeg zanieczyszczenia to jedno a ilość finalnej substancji może być różna trzeba by było sprawdzić przez np. GC/MS.
  • 3633 / 598 / 1
@harvU feta to taki lepszy Energetyk albo kawa. Nie zawracaj głowy zbyt dużym "entuzjazmem" jest delikatniejsza w działaniu można się poświęcić i oddać zadaniu który chcemy taktycznie rozwiązać przy pomocy... Małej pomocy ;)
Wyłącznie jako środek do celu a nie cel sam w sobie!

Sprzątać uczyć się pracować... Według mnie feta jest uboga bo pieści przede wszystkim noradrenaline , później dopamina ale jeśli chodzi o te proporcje porównując do CMC – chlorometkat uderza w dopaminę, N-adrenalina, a gdyby to było MMC to jeszcze bym dorzucił troszkę sero.

feta czuwanie bez rozjebania gdzie mógłbyś robić wszystko i to bez większych zakłóceń uwagi skupienia "trzeźwości" umysłu.

CMC= pobudzenie speedujące działanie ale do tego jeszcze dopamina śpiewa A dopamina to odwaga pewność siebie otwartość napędzanie towarzysko społeczne...

Gdyby na przykład wziąć jakiegoś randoma który próbował najpierw chronologicznie krajówki później po przerwie i paru latach przetestował ketony to na pewno zauważy bogatsze szmyranie ze strony ketonów.
Później znowu na osi czasu pojawia się amf i nasz random rąbie kreski ponieważ zaciągnięty uważa że jeszcze czegoś brakuje, że przecież powinno być lepiej i w zasadzie to co oni w tym widzą... Na dłuższą metę A. Zdecydowanie lepsza można w miarę jakoś tam funkcjonować.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1879 / 200 / 0
13 grudnia 2025Niedobry Mis pisze:
Czy amfetamina wpływa na próby anestezjologiczne robione przed operacją?
Albo na ile czasu odstawić, by choć większość tej substancji wypłukała się z organizmu?
Nie pamiętam jak z próbami, w moim przypadku nie pamiętam w sumie czy były jakieś próby czy sam wywiad tylko

Miałem robiony zabieg korekty przegrody nosa pod narkozą, jeszcze w ten sam dzień przyjęcia na oddział waliłem temat przed. Operacja na drugi dzień była, wszystko gitara. No ale z mojej strony taki dowód anegdotyczny

Odstawka 3 do 5 dni powinno być już elegancko
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1402 / 360 / 13
Si, po 3 dniach w siuśkach nie powinno juz być metabolitów, potwierdzam z autopsji
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 10 / 1 / 0
Najbardziej oczyszczony jaki jadłem fu, działanie zbliżone do koksu, dusza towarzystwa itp sama dopamina. Zapach ledwo wyczuwalny, mysi. Spływ niesamowity, niesamowita gorycz od rozlewająca się w gardle, sam smak już uzależnienia. Po prostu lubisz to, nie odrzuca rozruchem jak inne. Czysta esencja, do której wracał byś tylko na samą myśl po spróbe. Niebo w gardle, że tak to powiem. Co w porównaniu do meth, to naj intensywna gorycz jaką miałem w gardle ale smakiem nie do polubienia raczej. Z tego pamiętam jadłem.

scalono - detronizator
16 grudnia 2025Czoug pisze:
Si, po 3 dniach w siuśkach nie powinno juz być metabolitów, potwierdzam z autopsji
Kiedyś kuzynowi na zetach, w testach wyszła dawka śmiertelna. Może aparatura pomiarowa wtedy nie była tak precyzjna chuj wie
Królowa snu nie daje ale prawdę znaleźć ułatwi. Drogę wskażę krótszą, by ją ujrzeć czas zostanie. Kto ją widział prawdę zna, czas i wiedzę ma losem ulic Polskich włada.
  • 1002 / 310 / 5
@up pozwolę sobie zauważyć, że dawka śmiertelna jest określana 1. na szczurach nie na ludziach, 2. dawka śmiertelna to zazwyczaj Ld50, czyli dawka po której 50% szczurów umiera, czyli 50% przeżywa, 3. jest to dawka wyznaczana na szczurach bez tolerancji.
W literaturze są dobrze opisane przypadki przyjmowania przez ludzi 5g amfetaminy w ciągu doby. Tolerancja jest decydującym czynnikiem tutaj. Tak jak tolerancja na opioidy prowadzi do przyjmowania wielokrotności ld50 tak samo jest z amfetaminą.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 10 / 1 / 0
Zgadzam się. Pracowałem kiedyś w delegacji i fakt 5 potrafiłem zjeść po paru miesiącach jak zacząłem pracować tyle ze na ile zjechałem tyle nie spałem i gdzieś jechałem na parę tygodni, zas zjechalem na tyle ile nie spałem i nic nie odsylialem, w końcu jadłem 5 i ziewalem, więcej to side efekt strucia. Ale to i tak zanim do tego doszło gdyby sytuacja i nie delegacja, w normalnym trybie życia ciężko było by tak gdyby nie to wszystko normalnym użytkowniem uzyskać. Ale tydzień przerwy i od nowa wszystko działa jak trzeba. Pod tym względem fu nie ma sobie równych. Każda inna substancja prędzej czy później wykurwi Ci czym mocniejszy wyrzut dope do zera do adhd książkowego. A Co dopiero tyle lecieć co na futrze. Pijąc bro dla zwilzenia ust, żeby się nie odwodnić, czekolade jak za mały poziom cukru bez myślenia o jakimś benzo nawet. A na sen to wóda ostatecznie już.
Królowa snu nie daje ale prawdę znaleźć ułatwi. Drogę wskażę krótszą, by ją ujrzeć czas zostanie. Kto ją widział prawdę zna, czas i wiedzę ma losem ulic Polskich włada.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.