Fenyloetyloaminy z przyłączonym farmakoforem N-benzylowym.
Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 99 / 2
25E-NBOH (2C-E-NBOH, NBOH-2C-E) to pochodna halucynogenu fenetyloaminy 2C-E. Po raz pierwszy została opracowana przez Martina Hansena na Uniwersytecie Kopenhaskim w 2010 roku jako środek obrazowania mózgu, ale następnie została sprzedawana jako tzw. research chemical, po raz pierwszy zidentyfikowana w Brazylii w 2018 roku na skonfiskowanym blotterze, a także w Słowenii. Działa jako skuteczny agonista receptora serotoniny o podobnej afinicji do lepiej znanych związków, takich jak 25I-NBOMe na receptorach 5-HT2A i 5-HT2C.
Źródło: angielska wiki

Przydatne linki:
https://en.wikipedia.org/wiki/25E-NBOH
https://psychonautwiki.org/wiki/25E-NBOH

Substancja współcześnie często spotykana u zagranicznych vendorów na blotterach o deklarowanej ilości 1.2 mg. Zamierzam niedługo sobie kupić 5 sztuk takich blotterów. Chodzą pogłoski, że nie jest aż tak niebezpieczna jak dawne NBOMy. Działanie ma być zbliżone do 2C-E.

Ktoś jadł?

scalono - łysy

ndz mar 31, 2024 1:34 pm

Zjadłem pół blottera 1.2 mg, ale tydzień wcześniej jadłem 50 mg 4-HO-meta więc tolerka jakaś była.
Niestety! Efekty były bardzo subtelne, ale za to nie doświadczyłem absolutnie żadnego bodyloadu. Doświadczenie spędziłem w naturze w pięknym miejscu. Przez większość tripa czułem lekki, psychodeliczny nieogar. Momentami pojawiały się fale euforii. Efekty były bardzo naturalne, subtelne, nienachalne. Odbiór kolorów i dźwięków natury był intensywniejszy i bardziej przeszywał moje zmysły
Niestety nie mam takiej zdolności aby dobrze odróżniać efekty między fenyloetyloaminami i szczerze mówiąc, gdyby ktoś mi podał losowo 2cb, meskalinę lub 25e-nboh a ja nie wiedziałbym co biorę, to mógłbym się pomylić, bo te 3 substancje są dla mnie bardzo podobne. Ale kiedyś stestuje większą dawkę tego 25E-NBOHa i może jakieś różnice zauważe.
Niemniej jednak widze potencjał w dalszych badaniach tej substancji. Kiedyś brałem 25I-NBOMe i akurat on wyróżniał się dla mnie na tle innych fenylek... Bo po 25I-NBOMe rzygałem i nie czułem się zbyt dobrze, a po 25E-NBOH było spokojniej i bardziej naturalnie. Co mam na myśli pisząc "naturalne"? Przykładowo, wizje po kwasie są aż do porzygu kolorowe, wręcz cyrkowe i sprawiaja wrażenie jakby były wytwarzane przez jakąś maszynę do generowania wizuali - całokształt doświadzcenia po kwasie określam jako syntetyczny. Żeby nie było, nie jest to ani złe ani dobre... Ot taki mój podział na dwa ogólnikowe rodzaje odczuć psychodelicznych.
Naturalne: 2cb, meskalina, grzyby, 4-HO-MET, 25e-nboh
Syntetyczne: 4-HO-DET, DMT, szałwia, LSD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3144 / 877 / 5
@izopropylofenidat Co rozumiesz przez "naturalne" i "syntetyczne" odczucia psychodeliczne?

Ktoś jeszcze to szaman? W związku z nadchodzącym banem chcę kupić kilka do kolekcji ale też bym przytripował %-D
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.