Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam. Złapano mnie w Warszawie z niecałymi 100g 4-MEC .Po 4 dniach pobytu w areszcie dostałem dozór policyjny.W uzasadnieniu prokurator napisał że grozi mi za to do 10 lat więzienia. Czy jeżeli jestem uzależniony od amfetaminy,mefedronu i ekstazy ( miałem kilka razy konsultacje psychiatryczne) i mam na to stosowne oświadczenia i nie złapano mnie na żadnym handlu nim, i nie byłem karany to czy jest szansa dostania wyroku w zawieszeniu. Policji powiedziałem że towar został zakupiony na Słowacji i że sprzedawca nie oferował mniejszych ilości niż 100g, a złapano mnie na Dworcu Wschodnim jak wracałem pociągiem z tym mefedronem.Z góry dziękuję za wszelkie info.
  • 43 / / 0
Sam zastanawiałem się nad kupnem na Slowacji, powiedz w jaki sposób Cie zatrzymali? na jakiej podstawie? Wiedzieli ze cos wieziesz czy zatrzymanie wyszło z innego powodu a RC odkryli przez przypadek?
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 15 / / 0
Posiadanie i przemyt znacznych ilości. Nie fajnie.
  • 6 / / 0
Zatrzymanie wyszło z innego powodu, prawdopodnie dlatego że przed przyjazdem na Dworzec w Warszanie dzwoniłem do kumpla , który miał problemy kiedyś z Policją. Bo wcześniej też wziełem 2 razy na własny użytek i nikt się do mnie nie czepiał
  • 6 / / 0
@ zenekcpun
Zadzwoniłem do kumpla żeby się z nim spotkać, z RC przyjechałem wcześniej i nie było żadnego problemu, tyle że prawdopodbnie on handlował prochami i miał telefon na podsłuchu, a ja akurat miałem towar w kurtce i jak się z nim spotkałem(mówiłem mu ze byłem na Słowacji i wzięłem dla siebie RC) to mnie zwinęli od razu przy okazji. Nie zamierzałem jemu nic sprzedawać i nie złapali mnie na żadnym handlu, nie zrobili też przeszukania chaty, ale i tak w domu było zupełnie czysto,żadnych prochów,torebek,wagi itp,tylko spotkałem się z nim bo chciałem kupić od niego telefon. I wtedy mnie zwinęli i kazali wyrzucić wszystko z kurtki.Miałem zapakowany 100 g RC i to wszystko. Na komendzie próbowali mi wmówić że ten towar kupiłem od niego a nie na Słowacji, ale powiedziałem im prawdę i to wszystko. Z tym kolesiem nie mam żadnego kontaku do tej pory.NWcześniej jeździłem do Czech i na Słowację , też brałem dla siebie towar i nie było żadnego problemu.
  • 3169 / 363 / 0
Niepotrzebnie mówiłeś że kupiłeś na Słowacji, tak trudno by im było przybić ci przemyt. Możesz jeszcze wycofać te zeznania ale to już porozum się z adwokatem. Za samo posiadanie, biorąc pod uwagę że nie byłeś karany to na 99% dostaniesz zawiasy.
  • 2814 / 14 / 0
Ponad 200 dawek. No nie wiem czy zawiasy.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3169 / 363 / 0
Dawki różnie liczą, przy amfetaminie np dawka to 100mg więc jak będzie miał pecha to i wyjdzie 1000 dawek. Miałem paru znajomych którzy wpadli z ilościami tego rzędu co prawda nie 4-mec a innych dragów ale wszyscy dostali zawiasy. Żeby za to wyłapać bezwzględną puchę to musiałby mieć beznadziejnego adwokata i trafić na sędziego z mocnym urazem do ćpunów - tak myślę..mogę się mylić.
  • 6 / / 0
Tak samo powiedział mi znajomymy policjant, tym bardziej że mam stos zaświadczeń od psychiatrów że jestem nałogowym ćpunem ( 2 razy pobyt w szpitalu na ortopedii ze złamaną nogą,konsultaqcje psychiatrczyne). Powiedziałem im prawdę , że kupiłem za granicą,nie mówiłem od kogo i gdzie, tyle że na Słowacji, i że chciałem kupić RC , który miał być legalny na terenie RP. Tyle że tester wykrył ze to 4MEC.Prokurator mi uwierzył , bo napisał w uzasadnieniu że "zakupiony środek psychotropowy miał być rzekomo legalny na terenie RP". Ja byłem wtedy naćpany jak z nim rozmawiałem, i powiedziałem że byłem całkowicie pewny że to nie jest 4-MEC. Czy nadal myślicie że warto wycofywać swoje zeznania że towar został zakupiony za granicą? Dzięki za słowa otuchy,
  • 1472 / 26 / 0
mów ,że masz towar jeszcze sprzed ustawy z 8 czerwca 2011

dużo osób było głupich co mówiło ,że mają MJ z Czech gdzie posiadanie legalne i miały dodatkowe zarzuty przemytu

ty masz ten przywilej ,że towar jeszcze był nie tak dawno legalny w PL i po prostu na pytanie skąd masz to kupiłem przed ustawą

a z ciekawości to na tych szybkich barwnych testerach są też narkotyki mniej popularne,czy tak szybko w zbadali tą substancje w labolatorium,czy się przyznałeś do tego ,że to 4-mec
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.