Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 420 / 2 / 0
W spiączke po zopiklonie nie zapadniesz, podobnie jak zolpidem to bardzo bezpieczny lek jeśli chodzi o możliwość przedawkowania.
  • 574 / 10 / 0
Po wysokiej tolerce na Zolpidem (przebudzam się w nocy) Zopiklon będzie lepszy? Chodzi mi o dłuższe działanie, ponoć słabszy, ale dłużej działa? Jedna tabletka zadziała? (10 tabletek Zolpidemów nie działa na mnie). Chodzi też trochę o oszczędność. Nie biorę tego codziennie, a czasem potrzebuje się wyspać. Zamulacze senne po obudzeniu odpadają...
  • 420 / 2 / 0
Skoro 10 tabletek zolpidemu nie działa, zopiklon na pewno nie zadziała jak trzeba. Masz dwa wyjścia - albo odstawka i powrót do normalnego rytmu snu, albo nasenne bezno typu midazolam, nitrazepam, lormetazepam (o neuroleptykach nawet nie wspominam). Trochę czasu już upłynęło od Twojego posta, jestem ciekawy jak to rozegrałes, napisz w wolnych czasie.
  • 5 / / 0
Ja zjadam 1 tablete imovane wieczorem na sen. I jest git. Mam gleboki spokojny sen. Rano natomiast zjadem sztuke tritico, srodek dnia sztuke i wieczorem sztuke tritico czasami dwie. Bez imovane sen mam plytki i bardzo realistyczny. Wiec na koniec dnia zwsze zopiklon:-) ewentualnie jak sie obudze w nocy to dojadam polowke. Zawsze gryze prochy. Mniam mniam.
  • 351 / 12 / 0
w porównaniu do zolpidemu, zopiklon nie posiada właściwości rekreacyjnych, sprawdzone na sobie i jestem tego 100% pewien.
  • 21 / 1 / 0
Zolpiklon, dziwna sprawa nie wiem czemu ale ostatnio lekarz stwierdził ze mi przepisze, mówie spoko.

2 dni temu zjadłam tego 5 tabletek czyli 37,5 mg, nie pamiętam wogóle kiedy te tabletki zniknęły, zapamiętałam tylko ze na pewno zjadłam 2 a potem na drugi dzień zorientowałam się że jednak zjadłam 5 , zero efektów wizualnych przewracałam się po pokoju jakbym była mega pijana, nie da się otrzymać pionu . .

Wczoraj tez postanowiłam sobie zaszaleć zjadłam...... k..wa nie wiem ile bo nie pamiętam wiem ze wziełam jeszcze przed tym escitalopram . Poszłam do kumpla i dał mi to świństwo - black afgan , no i było tak fajnie że potem z kolega musieliśmy robic pranie :kotz:

Ogólnie nie polecam jeść tego ludkom które się leczą na depresje , bo ja czuje ze po 1 leki przestają działać, po 2 wracają "te" mysli" .

A i co zauważyłam u mnie, pojawiają się czasami zachowania schizotycznie, że ktoś tam stoi a tego kogos tam nie ma ,o kurwa pająk po ścianie biegnie a nie tu tez nic nie ma ... takie wiecie o co mi chodzi ;)

:heart:
What the fuck are we doing in the middle of the desert ? Let someone call the police !.
We need help ! Help !
  • 38 / / 0
Zolpiklon ma jakieś zastosowanie rekreacyjne ? Nie chodzi mi o halucynacje tylko stosowanie go jako zamiennik alprozolamu ? sprawdzi się do tego celu , próbowałem wieczorem 2 tab ale za bardzo nic nie pamietam , dostałem amnezji po tym
Uwaga! Użytkownik silent1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
silent1 pisze:
Zolpiklon ma jakieś zastosowanie rekreacyjne ? Nie chodzi mi o halucynacje tylko stosowanie go jako zamiennik alprozolamu ? sprawdzi się do tego celu , próbowałem wieczorem 2 tab ale za bardzo nic nie pamietam , dostałem amnezji po tym
Ma jak najbardziej - jednak tutaj jest loteria podobna do zolpidemu. Raz zadziała tak jak chcesz raz wciągniesz cały listek i nic, albo po prostu związek na ciebie nie działa (w każdym razie tak jak powinien)

Na mnie np. Zolpiklon (Imovane) działa o wiele lepiej niżeli Zolpidem (Nasen) - leczniczo oczywiście :-D
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 17 / 1 / 0
Po ok 20 zopidemach i 5 imovane w ciągu 2-3 miesiecy dzialanie nasenne zniklo. Co najlepiej teraz brac w te dni kiedy MUSZĘ sie wyspac? Imovane +starsze antyhistaminy czy lepiej jakis neuroleptyk? Może sok grejfrutowy? Samego imovane wilosci kilku sztuk wolałbym unikać. Pisząc post mija 2.5h od konsumcji 7.5mg imovane. :wall:
  • 572 / 47 / 0
inny_login pisze:
Po ok 20 zopidemach i 5 imovane w ciągu 2-3 miesiecy dzialanie nasenne zniklo. Co najlepiej teraz brac w te dni kiedy MUSZĘ sie wyspac? Imovane +starsze antyhistaminy czy lepiej jakis neuroleptyk? Może sok grejfrutowy? Samego imovane wilosci kilku sztuk wolałbym unikać. Pisząc post mija 2.5h od konsumcji 7.5mg imovane. :wall:
Mianseryne wez z 10mg i zjebie cie z nog, ale na faze nie licz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.