Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 420 / 2 / 0
W spiączke po zopiklonie nie zapadniesz, podobnie jak zolpidem to bardzo bezpieczny lek jeśli chodzi o możliwość przedawkowania.
  • 574 / 10 / 0
Po wysokiej tolerce na Zolpidem (przebudzam się w nocy) Zopiklon będzie lepszy? Chodzi mi o dłuższe działanie, ponoć słabszy, ale dłużej działa? Jedna tabletka zadziała? (10 tabletek Zolpidemów nie działa na mnie). Chodzi też trochę o oszczędność. Nie biorę tego codziennie, a czasem potrzebuje się wyspać. Zamulacze senne po obudzeniu odpadają...
  • 420 / 2 / 0
Skoro 10 tabletek zolpidemu nie działa, zopiklon na pewno nie zadziała jak trzeba. Masz dwa wyjścia - albo odstawka i powrót do normalnego rytmu snu, albo nasenne bezno typu midazolam, nitrazepam, lormetazepam (o neuroleptykach nawet nie wspominam). Trochę czasu już upłynęło od Twojego posta, jestem ciekawy jak to rozegrałes, napisz w wolnych czasie.
  • 5 / / 0
Ja zjadam 1 tablete imovane wieczorem na sen. I jest git. Mam gleboki spokojny sen. Rano natomiast zjadem sztuke tritico, srodek dnia sztuke i wieczorem sztuke tritico czasami dwie. Bez imovane sen mam plytki i bardzo realistyczny. Wiec na koniec dnia zwsze zopiklon:-) ewentualnie jak sie obudze w nocy to dojadam polowke. Zawsze gryze prochy. Mniam mniam.
  • 351 / 12 / 0
w porównaniu do zolpidemu, zopiklon nie posiada właściwości rekreacyjnych, sprawdzone na sobie i jestem tego 100% pewien.
  • 21 / 1 / 0
Zolpiklon, dziwna sprawa nie wiem czemu ale ostatnio lekarz stwierdził ze mi przepisze, mówie spoko.

2 dni temu zjadłam tego 5 tabletek czyli 37,5 mg, nie pamiętam wogóle kiedy te tabletki zniknęły, zapamiętałam tylko ze na pewno zjadłam 2 a potem na drugi dzień zorientowałam się że jednak zjadłam 5 , zero efektów wizualnych przewracałam się po pokoju jakbym była mega pijana, nie da się otrzymać pionu . .

Wczoraj tez postanowiłam sobie zaszaleć zjadłam...... k..wa nie wiem ile bo nie pamiętam wiem ze wziełam jeszcze przed tym escitalopram . Poszłam do kumpla i dał mi to świństwo - black afgan , no i było tak fajnie że potem z kolega musieliśmy robic pranie :kotz:

Ogólnie nie polecam jeść tego ludkom które się leczą na depresje , bo ja czuje ze po 1 leki przestają działać, po 2 wracają "te" mysli" .

A i co zauważyłam u mnie, pojawiają się czasami zachowania schizotycznie, że ktoś tam stoi a tego kogos tam nie ma ,o kurwa pająk po ścianie biegnie a nie tu tez nic nie ma ... takie wiecie o co mi chodzi ;)

:heart:
What the fuck are we doing in the middle of the desert ? Let someone call the police !.
We need help ! Help !
  • 38 / / 0
Zolpiklon ma jakieś zastosowanie rekreacyjne ? Nie chodzi mi o halucynacje tylko stosowanie go jako zamiennik alprozolamu ? sprawdzi się do tego celu , próbowałem wieczorem 2 tab ale za bardzo nic nie pamietam , dostałem amnezji po tym
Uwaga! Użytkownik silent1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
silent1 pisze:
Zolpiklon ma jakieś zastosowanie rekreacyjne ? Nie chodzi mi o halucynacje tylko stosowanie go jako zamiennik alprozolamu ? sprawdzi się do tego celu , próbowałem wieczorem 2 tab ale za bardzo nic nie pamietam , dostałem amnezji po tym
Ma jak najbardziej - jednak tutaj jest loteria podobna do zolpidemu. Raz zadziała tak jak chcesz raz wciągniesz cały listek i nic, albo po prostu związek na ciebie nie działa (w każdym razie tak jak powinien)

Na mnie np. Zolpiklon (Imovane) działa o wiele lepiej niżeli Zolpidem (Nasen) - leczniczo oczywiście :-D
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 17 / 1 / 0
Po ok 20 zopidemach i 5 imovane w ciągu 2-3 miesiecy dzialanie nasenne zniklo. Co najlepiej teraz brac w te dni kiedy MUSZĘ sie wyspac? Imovane +starsze antyhistaminy czy lepiej jakis neuroleptyk? Może sok grejfrutowy? Samego imovane wilosci kilku sztuk wolałbym unikać. Pisząc post mija 2.5h od konsumcji 7.5mg imovane. :wall:
  • 572 / 47 / 0
inny_login pisze:
Po ok 20 zopidemach i 5 imovane w ciągu 2-3 miesiecy dzialanie nasenne zniklo. Co najlepiej teraz brac w te dni kiedy MUSZĘ sie wyspac? Imovane +starsze antyhistaminy czy lepiej jakis neuroleptyk? Może sok grejfrutowy? Samego imovane wilosci kilku sztuk wolałbym unikać. Pisząc post mija 2.5h od konsumcji 7.5mg imovane. :wall:
Mianseryne wez z 10mg i zjebie cie z nog, ale na faze nie licz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.