Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2877 / 266 / 0
piszesz o "czystym towarze" w temacie, który mówi przede wszystkim o krysztale :D nawet czysty kryształ zawsze w jakimś stopniu będzie niszczył nos, no bo to jest kryształ i tak już jest, że kojąco na śluzówkę nie działa. ogólnie to zauważyłem że stopień zniszczenia nosa zależy przede wszystkim (albo i tyle) od tego co to jest za używka, mef w krysztale był zawsze (jak na kryształ!) lajtowy dla nosa, puder to dla mnie jest nieporozumienie, bo zatyka nos tak, że ciężko nawet wciągnąć coś (przynajmniej ten co próowałem parę lat temu), 3-MMC już bardziej niszczy nos, ale to jeszcze nic w porównaniu do cmc, to jest król niszczenia nosa i żaden super-hiper zajebiśćie czysty sort nic by tu nie zmienił. np. po 2C-B nos napierdala jak po niczym innym, ale po kilkunastu minutach jak przestanie to nie niszczy nosa, nie smarkasz krwią itd, a mimo to ten ból jest niesamowity
  • 477 / 54 / 0
Mi puder nigdy nie zatykał nosa, skoro ktoś ma z tym problem to znaczy, że jest zanieczyszczony albo/i rozjebany
Uwaga! Użytkownik rozgar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 345 / 6 / 0
Jaki preparat uzyc do nosa bo od jakichs dwoch tygodni mam w nosie powypalane dziury i caly czas pelno ropy, krwi i strupy , i jakos nie chce sie to goic ?
  • 12 / / 0
Jeżeli nie zażywałeś od tych 2 tyg, idź do lekarza powiedz że 3 tyg temu miałeś zapalenie zatok i nie byłeś z tym u lekarza, tylko używałeś jakiegoś otrivinu/vicks do nosa (przy dawkowaniu tydzień-dwa tak wysuszają śłuzówki że potem po prostu powstają rany, często ropiejące). Przypisze ci zapewne taki śmieszny specfik do nosa, nie udrażnia on nosa od razu ale po 2-3 dniach, dodatkowo strupy same odchodzą po kilku dniach. I nie doprowadź się już do takiego stanu - po skończeniu działania kreski dmuchaj nos zawsze BARDZO MOCNO, już tam nic ci nie zadziała :D i czyść dokładnie solą morską/rób sobie irygację i nie fatyguj się pomóc palcami tak żeby było kompletnie czysto przed następną kreską. Nie dość że zapobiegniesz ranom to lepiej wejdzie. No i najważniejsze - nawet jeśli wydaje ci się że dobrze pokruszyłeś, pokrusz jeszcze 2 razy ;-) Warto odczekać te 2 min dłużej i nie mieć potem problemów. Wiem z doświadczenia %-D
  • 68 / 7 / 0
cyclonamine polecam, jak masz krwotoki,
ale jest na receptę
potrzebujesz zeberki na priv? gg: 61934102 :nolove:
  • 714 / 45 / 0
Randomuser by Wam napisał co i jak.

Ogólnie to na płukanie nosa to w zależności od dostępności - albo woda morska, albo zwykła. Ja robię tak, że psikam parę razy do każdej z dziurek na wstrzymanym oddechu, po czym odchylam głowę do przodu tak by spłyneło do zatok. Czuję wtedy jeszcze zapach niedawno niuchanego towaru ...

W przypadku zwykłej wody, zaciągam ją ze szklanki/ręki i tak samo, chwilę trzymam po czym odchylam do przodu, tyle że o wiele krócej bo w przeciwieństwie do morskiej, zwykła strasznie szczypie i można się dorobić czegoś innego.

Co do śluzówki, strupów - ja dostałem na to Emofix - maść na krwawienia z nosa. Do głębszych partii nosa - Sulfarinol - oleisty płyn do nosa. Oczywiście w razie braków, wspomniana Nivea. Na zatkany nos Xylometazolin (albo inny preparat). Z tym, że Sulfarinol i Xylometazolin to są środki do krótkiego stosowania, na długą metę mogą powodować trudne do cofnięcia zmiany w nosie (śluzówce).
  • 447 / 50 / 0
27 maja 2013fwraven pisze:
no to juz poznalem odpowiedz na swoje problemy: sudocrem. po prostu cudo, w zyciu bym nie uwierzyl jak szybko sprawia, ze nos jest w dawnym stanie! Polecam kazdemu!
Jako ze uzylem wlasnie sudocremu wg twojego postu
Chce ci bardzo podziekowac
Spelnia wymagania
Nawilza super
Klefka wchodzi lepiej !!!
A wiec do apteki po sudocrem, eh nie sadzilem ze cos do smarowania dupy dziecku jak sie odpiecze tak zbawiennie podziala xd
  • 2278 / 276 / 3
Podstawowe pytanie - po co bierzecie mefedron donosowo?
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 447 / 50 / 0
Bo to jest swego rodzaju ceremonia.
Jak nie rozumiesz to sory
Ja to bym nawet kartona z kwasem wciagnal!
  • 68 / 7 / 0
bo lubimy.
czysta przyjemność wciągania
potrzebujesz zeberki na priv? gg: 61934102 :nolove:
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.