Ja miałem piski w uszach po przedewszystkim syntetycznych kannabinoidach ale to raczej w trakcie ich działania, gównie to było te nieszczęsne MAM-2201 i wcześniej raz AM-2201.
Nie pamiętam czy miałem szumy uszne po DXM z tego co pamiętam to raczej nie. Miałem za to mocno wyostrzony słuch i jest to typowe dla DXM.
Co do innych substancji które nie są halucynogenami to ciężko mi powiedzieć bo na prawdę to było dawno temu kiedy eksperymentowałem ze środkami zmieniającymi świadomość.
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect
18 września 2025bigtomeksmok pisze: Czy citalopram (30mg) i ketrel (75mg) regularnie zażywam, czy może on wpłynąć na tripa po kwasie? (choruje na lekkie lęki społeczne, mam lekki schizy i wpadam w fazy maniakalne)
Wspomniałem, że u mnie metocyna w normalnej dawce taką jaką zarzuca większość ludzi czyli 20mg nie działała. Dlaczego? SSRI. Te leki m.in. osłabiają działanie psychodelików. W skrócie masz tak dużo serotoniny między synapsami, że jak jakiś psychodelik aktywuje receptor 5ht1a czy inny to ciągle tej serotoniny jest tak dużo aktywnej, że efekt jest znacznie zmniejszony, lub żaden. Dlatego dawkę należy podwyższyć. Tylko, że kwas jest najgorszym wyborem ponieważ jego dawkowanie standardowe to już około 100uq. Nie masz jak odpowiedzialnie powiększyć dawki. Bo 25uq w tym wypadku to już sporo, a 50uq już może Ci wytworzyć wielogodzinnego badtripa. Zwłaszcza że to taki... 'aktywny' psajko. Że chce się po nim ruszać itd.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.