Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 153 / 15 / 0
No. 1 - kofeina w każdej postaci kawa/energetyk szumy uszne gwarantowane tym bardziej jeśli pijemy kofeine regularnie.
Ja miałem piski w uszach po przedewszystkim syntetycznych kannabinoidach ale to raczej w trakcie ich działania, gównie to było te nieszczęsne MAM-2201 i wcześniej raz AM-2201.
Nie pamiętam czy miałem szumy uszne po DXM z tego co pamiętam to raczej nie. Miałem za to mocno wyostrzony słuch i jest to typowe dla DXM.
Co do innych substancji które nie są halucynogenami to ciężko mi powiedzieć bo na prawdę to było dawno temu kiedy eksperymentowałem ze środkami zmieniającymi świadomość.
Uwaga! Użytkownik SzukamPracy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 3 / 0
Największymi zagrożeniami związanymi z psychodelikami jest śmiertelne przekonanie o wyższości tych substancji nad innymi (ciężko reformowalne) i szamanizm. Nieszkodliwe per se ale wybitnie wkurwiające dla otoczenia, z empirycznego doświadczenia (to jest chyba pleonazm?) śmiem twierdzić, że psychowiking ustępuje wkurwianiem tylko wkręconym opiatowcom. Psychodeliki to fascynująca grupa substancji, ale dopisywanie wyższej duchowości do narkotyku pozostanie dla mnie niezrozumiałym fenomenem xD
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 600 / 107 / 0
@quovadisdomine33 Oj tak byczku, szamanizm i gadki typu griby i kfasik pomoże na wszystko, moze ci ta twoja nerwica w koncu przejdzie tak mnie wkurwiają że nie jestem w stanie tego opisać.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.