Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Wyparcie
Nieprzeczytany post autor: Sabotaz »
Ave
Chiałabym wiedzieć wasze sposoby na całkowite wyparcie emocji. Nie chcę słyszeć "idź do psychologa" ponieważ psychiatra mój leci w kulki pomimo tego że przed kierownicą łapię odcinkę na kilka sekund i mam różne pojebane flashbacki. Wypracie emocji. Krótko i zwięźle. Jak coś to sorry jeśli dałam w złą lekecję:p
  • 268 / 82 / 0
Kolejna cegiełka pod renesans opiatów widzę. Zamien chaotyczne emocje na doskonałą obojętność, a wyrzuty sumienia na wyrzut histaminy. Bonus w postaci zachowanej percepcji i zdolnosci poznawczych, dzięki czemu mozesz z chłodnym zaciekawieniem obserwować wlasny lot w przepaść. Ciepłą miękką i bezpieczną. A i trosk o ile mniej, huehue, byle pestka byla.
  • 10 / 3 / 0
Poszukaj sobie coś co odwróci twoja uwagę, mi pomaga bransoletka na dłoni, obracanie zapalniczka cokolwiek można zacisnąć żeby nerwy ciała miały ujście, defakto jest to doraźny sposób, też miewam odcinki i flesze, potem co jakiś czas jak pierdyknie na raz emocjonalna bomba bo nie da się od niej uciec to jest hardcor.
  • 1455 / 592 / 0
@Sabotaz medytacja (zdrowo) dysocjanty (z umiarem)
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 998 / 269 / 0
Wyparcie emocji? Typowo nalogowe myślenie, nie tak trza żyć.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Re: Wyparcie
Nieprzeczytany post autor: Sabotaz »
14 czerwca 2024CieplaPoduszka pisze:
@Sabotaz medytacja (zdrowo) dysocjanty (z umiarem)
Polecasz jakieś luźne dysocjaty co psychiatra na chillu wypisze? Pomimo ketrelu, mianseryny, agomelatoniny, mirtazapiny, chloroxepanu (czy jakoś tak) i tisercinu nie chciał mi wypisać zolpidemu tylko skierowanie na oddział psychiatryczny dostałam
  • 62 / 9 / 0
Re: Wyparcie
Nieprzeczytany post autor: Banabebe »
Nie możesz całkowicie wyprzeć emocji. Możesz tylko oszukiwać ze tak jest i ewentualnie ignorować ich napływ.
Możesz za to przestać sie nimi przejmować. Usiądź i po prostu pozwól żeby płyneły. Tak do cna, choćby miały Cie zabić albo zmienić w Bulbazaura. Nie analizuj. Staniesz wtedy z boku i łatwiej dostrzeżesz przyczynę.
Będąc sobą wygrywasz na starcie z braku konkurencji.
  • 9 / 1 / 0
Wyparcie zawsze prowadzi do zakumulowania ich i późniejszego, jeszcze boleśniejszego, wysrania. Co innego wypierać (oszukiwać siebie), a co innego pracować nad nimi, zrozumieć, obserwować.
  • 1455 / 592 / 0
@Sabotaz to nie ta grupa substancji , mylisz z benzo ktore sa uzalezniajace na dluzsza mete . DXM w aptece bez recepty , ketamina na czarnym rynku
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2 / / 0
Jeżeli nie interesuje Cię pójście na terapię poznawczo-behawioralną, która bardzo się skupia na tworzeniu połączenia umysłu z ciałem to polecam chociaż skorzystać z książki Justyny Mazur pt. "Uczuciownik. Ciało", która zawiera serię ćwiczeń pomagających tworzyć relację z ciałem, z własnymi uczuciami, ze światem i rodziną. W takiej sytuacji bardzo dużo jest do naprawienia i najlepiej wziąć się za to jak najszybciej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.