Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 4301 / 698 / 2117
Holandia, Niemcy, Austria?

W Austrii nawet spoko zarobek, tylko kawałek stąd. Krótkie zatrudnienie raczej nie powinno tam być większym problemem, zwłaszcza w jakichś okolicznych miejscowościach, teraz dorywczo, na sezon zimowy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1072 / 123 / 3
Tak tylko ja po niemiecku umiem tylko Hitler Kaput i Hande Hoch.
  • 4301 / 698 / 2117
Są firmy, które zatrudniają typowo Polskich pracowników. Poszukaj w grupach "polacy za granicą" ofert pracy, bo jest tego wiele. Troszkę się spóźniłeś, bo jeżeli pamięć mnie nie myli, to zawsze co roku szukają kogoś do wycinek choinek za granicami Państwa. Pieniądz nawet dobry, a zakwaterowanie też ogarnięte. Praca typowo sezonowa, okres chyba miesiąc wstecz.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 924 / 166 / 0
27 grudnia 2022Wincent pisze:
Tak tylko ja po niemiecku umiem tylko Hitler Kaput i Hande Hoch.
Jak na tak krótki okres to nie wiem czy to będzie opłacalne jak odliczysz sobie dojazdy itp. Ale jak już tak chcesz bardzo to może poszukaj w Danii? Tam sporo roboty sezonowej od zbiorów, po wycinkę przez zbieranie kamieni w polu( serio xD ).

Fuzja postów -- 909
24 grudnia 2022CieplaPoduszka pisze:
@stuk nie idz do zadnych polskich agencji , ogarnij sobie sam na miejscu i o tym ze byles karany nie beda wiedzieli nawet
Na sam początek to tylko polska agencja. z Miejsca dostajesz zakwaterowanie, wyrobią ci numer podatkowy i zameldują. Potem możesz szukać coś pod wynajem. Z miejsca nikt ci nie wynajmie jak nie będziesz miał umowy o pracę.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 1397 / 88 / 2
26 grudnia 2022Wincent pisze:
Da radę gdzieś jechać na 2 tygodnie popracować w EU i wrócić? Od października nie mam pracy i nie chcę się tu zatrudniać byle gdzie ale dłużej nie mogę jechać bo mam w domu zwierzęta i nikt nie pójdzie na karmienie ich parę razy dziennie przez dłuższy czas.
Włochy na przykład, ale nie ta pora roku na zbiory.Kwestia jest też jak najtańszego transportu.Edit:szklarnie sezownówki, akordy.

@Up

Na sam początek to tylko polska agencja. z Miejsca dostajesz zakwaterowanie, wyrobią ci numer podatkowy i zameldują. Potem możesz szukać coś pod wynajem. Z miejsca nikt ci nie wynajmie jak nie będziesz miał umowy o pracę.
[/quote]
Wynajmie, na przykład agencja i ma to gdzieś dogadanie z właścicelm tylko cena trudności i mozesz zginąc i nic nie załatwić serio.

Wycięto cytat z góry. Nie cytujemy posta pod postem || 909
action movie:gun:
  • 4301 / 698 / 2117
@FAMAS1980 Dania to dobra opcja, zwłaszcza teraz na początek sezonu. Zapewne działają z zasadzaniem nowych choinek na kolejne rata, więc robota się znajdzie. Języka też tam zbytnio nie trzeba. Wytłumaczą i można iść robić.
  • 924 / 166 / 0
@stuk , nie wiem o jaki ci kraj chodzi, ale u niemca aby wynająć mieszkanie trzeba mieć umowę, najlepiej stałą i trzy odcinki z wypłaty. Spółdzielnie bardziej skore do wynajęcia niż prywaciarze. Ogólnie lepiej unikać prywaciarzy w Niemczech, bo kombinują jak cholera.
  • 1397 / 88 / 2
@FAMAS1980 Nie trzeba podpisać umowę dają ludzie i celowałem w pokój.Już na początku spruta (brak pracy na cito i konsultowanie się z właścielem) duża kaucja.Z zarobkami w Polszy to kupę wynajmiesz i tak nie będziesz miał na życie i bałbym się wyjebki i ryzyka szukania.Są grupy na fb co dają pokoje np. ale piszą wprost nie obcokrajowcowi elo.
  • 924 / 166 / 0
@stuk , dlatego wspominałem wcześniej agencja z mieszkaniem i po problemie :) Normalnie dostaniesz meldunek, załatwią formalności i te 3-4 miesiące można pomieszkać sobie i coś szukać na własną rękę.
  • 1397 / 88 / 2
@FAMAS1980 no nie ma innej opcji czasami, bo na wypizdowie są często prace w agencji brak auta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.