Będę wdzięczny za odpowiedź
Brałem przeróżne SSRI, w tym dłużej duloksetyne i sertraline z różnymi ubocznymi skutkami jak rozdrażnienie czy kompletna anorgazmia, która występowała u mnie przy każdym prawie leku psychotropowym.
Dostałem od lekarza wortioksetyne, biorę 10mg już dwa miesiące i jest zdecydowana poprawa.
Oraz co dla mnie bardzo istotne, w ogóle nie wpływa na seks czy orgazm.
Jednakże, muszę dodać, że w tym roku do leków, zmuszałem się do treningu, siłowni, biegania, medytacji, modlitwy i ekspozycji na ekstremalne zimno i w tym całym zestawieniu, moja głową zdecydowanie szybciej wróciła do zdrowia, w porównaniu gdy brałem same leki, to bez porównania jest teraz.
Podsumowanie: wortioksetyna 10mg rano, do tego 150mg x2 pregabalina i trazadon 50mg na sen i jest zdecydowana poprawa.
Niewiem czy jest przeterminowana ale pewnie tak. Ile lat po terminie ważności da sie ją jeszcze zażywać bezpiecznie? (O ile wogóle sie da)
Brał ktoś na Ocd?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.