Będę wdzięczny za odpowiedź
Brałem przeróżne SSRI, w tym dłużej duloksetyne i sertraline z różnymi ubocznymi skutkami jak rozdrażnienie czy kompletna anorgazmia, która występowała u mnie przy każdym prawie leku psychotropowym.
Dostałem od lekarza wortioksetyne, biorę 10mg już dwa miesiące i jest zdecydowana poprawa.
Oraz co dla mnie bardzo istotne, w ogóle nie wpływa na seks czy orgazm.
Jednakże, muszę dodać, że w tym roku do leków, zmuszałem się do treningu, siłowni, biegania, medytacji, modlitwy i ekspozycji na ekstremalne zimno i w tym całym zestawieniu, moja głową zdecydowanie szybciej wróciła do zdrowia, w porównaniu gdy brałem same leki, to bez porównania jest teraz.
Podsumowanie: wortioksetyna 10mg rano, do tego 150mg x2 pregabalina i trazadon 50mg na sen i jest zdecydowana poprawa.
Niewiem czy jest przeterminowana ale pewnie tak. Ile lat po terminie ważności da sie ją jeszcze zażywać bezpiecznie? (O ile wogóle sie da)
Brał ktoś na Ocd?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.