Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 321 / 20 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:

sraki po tym nie macie?
Nie ale jak sie czlowiek skurwił to smród w oczy szczypał
  • 1180 / 399 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:
ludzie robią na piekarniczych, bo szybciej przerabiaja, ale niższe stężenie dają i ogólnie powstaje syf
robią, ale posmak piekarniczych zostaje w mniejszym, bądź większym stopniu
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
ta pora roku....koleś po swiętach rok temu styczniu miał wolny balon gotowy na nastaw-naszło go na wykorzystanie rocznych przetworów w słoikach-które zalegały w piwnicy:, kompot z agrestu, porzeczka czarna w syropie i jagódki w słoikach---wyszło smaczne winko, robił je w proporcji;na 2.5l woku, kilo cukru, litr owoców z przetworów oraz drożdży winiarskich- do win mocnych i czerwonych. Na coś się przetwory przydały-bo winko wyszło całkiem sobie, jedno z lepszych jakie piłem- "domowej roboty"
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 270 / 0
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
03 lutego 20193ldritch pisze:
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
przetwory z porzeczek czy agrestu mi raczej lepiej smakują niż te owoce świeżo zerwane, więc jak przetwory wyborowe to i winko jak się patrzy :uwaga: , i różne kompozycje można robić z tych przetworów---także nie wyrzucamy słoików, tylko prosto bo balonika i fermentować-bo warto
  • 2429 / 579 / 155
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Ja już pisałem że wina owocowe są lepsze od tych z winogron,przynajmniej w Polsce.
  • 1180 / 399 / 0
24 marca 2019taurinnn pisze:
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
napisz coś na priv ;)
  • 12452 / 2421 / 0
Przypomniałem sobie, że są takie owoce jak agrest : ) Uwielbiam - szczególnie czerwony.
Ciekawe, jakie by wyszło wino agrestowe...
  • 1100 / 270 / 0
z pewnością dobre, z każdego owocu można uzyskać smaczne wino, kwestia odpowiedniego zbilansowania kwasowości i ilości cukru, na przykład, żeby zrobić wino z czerwonych porzeczek należy na litr soku dać półtora litra wody, gdyż są bardzo kwaśne, a tej kwasowości nie zniweluje się cukrem, tak więc rozcieńczamy kwas, ale też musimy uzupełnić cukier, a to już w zależności od planowanej mocy
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.