Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 214 • Strona 18 z 22
  • 321 / 20 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:

sraki po tym nie macie?
Nie ale jak sie czlowiek skurwił to smród w oczy szczypał
  • 1180 / 399 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:
ludzie robią na piekarniczych, bo szybciej przerabiaja, ale niższe stężenie dają i ogólnie powstaje syf
robią, ale posmak piekarniczych zostaje w mniejszym, bądź większym stopniu
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
ta pora roku....koleś po swiętach rok temu styczniu miał wolny balon gotowy na nastaw-naszło go na wykorzystanie rocznych przetworów w słoikach-które zalegały w piwnicy:, kompot z agrestu, porzeczka czarna w syropie i jagódki w słoikach---wyszło smaczne winko, robił je w proporcji;na 2.5l woku, kilo cukru, litr owoców z przetworów oraz drożdży winiarskich- do win mocnych i czerwonych. Na coś się przetwory przydały-bo winko wyszło całkiem sobie, jedno z lepszych jakie piłem- "domowej roboty"
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
03 lutego 20193ldritch pisze:
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
przetwory z porzeczek czy agrestu mi raczej lepiej smakują niż te owoce świeżo zerwane, więc jak przetwory wyborowe to i winko jak się patrzy :uwaga: , i różne kompozycje można robić z tych przetworów---także nie wyrzucamy słoików, tylko prosto bo balonika i fermentować-bo warto
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 580 / 155
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Ja już pisałem że wina owocowe są lepsze od tych z winogron,przynajmniej w Polsce.
  • 1180 / 399 / 0
24 marca 2019taurinnn pisze:
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
napisz coś na priv ;)
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12547 / 2434 / 0
Przypomniałem sobie, że są takie owoce jak agrest : ) Uwielbiam - szczególnie czerwony.
Ciekawe, jakie by wyszło wino agrestowe...
  • 1100 / 273 / 0
z pewnością dobre, z każdego owocu można uzyskać smaczne wino, kwestia odpowiedniego zbilansowania kwasowości i ilości cukru, na przykład, żeby zrobić wino z czerwonych porzeczek należy na litr soku dać półtora litra wody, gdyż są bardzo kwaśne, a tej kwasowości nie zniweluje się cukrem, tak więc rozcieńczamy kwas, ale też musimy uzupełnić cukier, a to już w zależności od planowanej mocy
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 214 • Strona 18 z 22
Newsy
[img]
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

[img]
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

[img]
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.