Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 214 • Strona 18 z 22
  • 321 / 20 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:

sraki po tym nie macie?
Nie ale jak sie czlowiek skurwił to smród w oczy szczypał
  • 1180 / 399 / 0
01 lutego 20193ldritch pisze:
ludzie robią na piekarniczych, bo szybciej przerabiaja, ale niższe stężenie dają i ogólnie powstaje syf
robią, ale posmak piekarniczych zostaje w mniejszym, bądź większym stopniu
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
ta pora roku....koleś po swiętach rok temu styczniu miał wolny balon gotowy na nastaw-naszło go na wykorzystanie rocznych przetworów w słoikach-które zalegały w piwnicy:, kompot z agrestu, porzeczka czarna w syropie i jagódki w słoikach---wyszło smaczne winko, robił je w proporcji;na 2.5l woku, kilo cukru, litr owoców z przetworów oraz drożdży winiarskich- do win mocnych i czerwonych. Na coś się przetwory przydały-bo winko wyszło całkiem sobie, jedno z lepszych jakie piłem- "domowej roboty"
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
03 lutego 20193ldritch pisze:
też tak kiedyś zrobiłem, z tym, że były to kilkunastoletnie dżemy robione przez moją ś.p. matke. nie były popsute, były jadalne i smaczne, a wino wyszło przepyszne
przetwory z porzeczek czy agrestu mi raczej lepiej smakują niż te owoce świeżo zerwane, więc jak przetwory wyborowe to i winko jak się patrzy :uwaga: , i różne kompozycje można robić z tych przetworów---także nie wyrzucamy słoików, tylko prosto bo balonika i fermentować-bo warto
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 580 / 155
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Ja już pisałem że wina owocowe są lepsze od tych z winogron,przynajmniej w Polsce.
  • 1180 / 399 / 0
24 marca 2019taurinnn pisze:
@spider321 Właśnie ostatnio z przyjaciółką kosztowałyśmy wina domowej produkcji z porzeczek. Świetne! Mimo, że zwykle preferuję białe, to smakowało idealnie. Plus, że było czuć zarówno porzeczkę, jak i etanol. Bardzo dobre było do popijania np. przy cieście marchewkowym. Wino z porzeczek posmakowało mi bardziej niż to z winogron, a w przypadku owoców - o dziwo jest na odwrót. %-D
napisz coś na priv ;)
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12618 / 2439 / 0
Przypomniałem sobie, że są takie owoce jak agrest : ) Uwielbiam - szczególnie czerwony.
Ciekawe, jakie by wyszło wino agrestowe...
  • 1100 / 273 / 0
z pewnością dobre, z każdego owocu można uzyskać smaczne wino, kwestia odpowiedniego zbilansowania kwasowości i ilości cukru, na przykład, żeby zrobić wino z czerwonych porzeczek należy na litr soku dać półtora litra wody, gdyż są bardzo kwaśne, a tej kwasowości nie zniweluje się cukrem, tak więc rozcieńczamy kwas, ale też musimy uzupełnić cukier, a to już w zależności od planowanej mocy
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 214 • Strona 18 z 22
Artykuły
Newsy
[img]
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

[img]
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

[img]
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?