Kolejny x-max v3 pro to też było rozczarowanie.
Testowałem tego vapcap'a po przegrzaniu i nadal działa, jak działał. Na reddit widziałem wątek, w którym ludzie pokazywali już takie odkształcone cap'y (zawijają się) nadal działające.
Z sitkiem też mi się z grubsza udało - trzeba było je dobrze wyprostować - idealnie do tego nadaje się kondensator, którym trzeba porolować trochę po sitku, a potem docisnąć czymś, co pasuje idealnie do komory. Czasem wypada z miejsca, jak mocno potrząsnę, ale to nie problem. I tak kupię nowe (może tytan?), choć z cenami przesadzają. 10 zł za opiłek stali nierdzewnej, czy 15zł za tytanowy, to trochę dużo.
Tylko czytałem, że stalowe są lepsze od tytanowych paradoksalnie. Też tak (bez wyjmowania) czyściłem sitko do tej pory i było git.
Do uszczelek zalecają kupno DynaWax, czyli najdroższego wosku pszczelego na ziemi. Wystarczy znaleźć jakiś nawilżacz do ust z owym woskiem i wyjdzie wiele razy taniej i na to samo.
Ja ich jeszcze nie smarowałem, ale kupię wosk przy najbliższej okazji.
W ogóle to mam fatalną serię jeśli chodzi o tego wapka. Mianowicie dziś udało mi się zepsuć FMJ. Postanowiłem sprawdzić, jak mocno siedzi cap na komorze i z dość dużą siłą zrobiłem zapach. Cap wyleciał, jebn*ł o ścianę (na szczęście - mógł w okno...) i wyraźnie się odkształcił. Udało mi się go z grubsza naprawić - nagrzałem i rolowałem na desce. Testowałem i działa, ale trochę strach używać z mikrouszkodzeniami.
Jako że w tym miesiącu mam w budżecie o ponad 1.5k więcej, to zafunduję sobie Armored Cap'a w jego zastępstwie. Podobno jeszcze większy potwór jeśli chodzi o mocną ekstrakcję.
Koszt 60zł z wysyłką. Jeśli ktoś ma wersję VapCap'a, która sama z siebie nie pozwala na szybką ekstrakcję, a ma na takową ochotę, to polecam.
Kupiłem też Armored Cap'a od DynaVap + sitka. Czytałem, że ten AC potrafi nieźle nagrzać "łodygę" więc zrobiłem na szybko gumowy "ustnik 3D" z gumki recepturki. Owinąłem ustnik tak, że się trzyma bez żadnego mocowania. Testowałem (na FMJ) i sprawdza się bardzo dobrze, choć smak gumy w ustach taki sobie.
Bez tej gumki czasem ustnik był tak nagrzany, że drażnił wewnętrzną stronę ust.
Ktoś zna jakieś lepsze rozwiązanie (w sensie do kupienia), albo też DIY jak z gumką? Tylko bez zmiany łodygi na jakieś szkło. Podoba mi się taka ze sprzęgłem.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Z synem i córką produkowała mefedron
Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.
Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK
Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.
Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept
Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.