Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12399 / 2409 / 0
Nie był wadliwy (poza tym to jeszcze wersja 3.0). Problemy zaczęły się po roku z hakiem.
Kolejny x-max v3 pro to też było rozczarowanie.

Testowałem tego vapcap'a po przegrzaniu i nadal działa, jak działał. Na reddit widziałem wątek, w którym ludzie pokazywali już takie odkształcone cap'y (zawijają się) nadal działające.
Z sitkiem też mi się z grubsza udało - trzeba było je dobrze wyprostować - idealnie do tego nadaje się kondensator, którym trzeba porolować trochę po sitku, a potem docisnąć czymś, co pasuje idealnie do komory. Czasem wypada z miejsca, jak mocno potrząsnę, ale to nie problem. I tak kupię nowe (może tytan?), choć z cenami przesadzają. 10 zł za opiłek stali nierdzewnej, czy 15zł za tytanowy, to trochę dużo.
  • 1441 / 579 / 0
@jezus_chytrus sitka i uszczelki to chyba jedyne slabe punkty w tych vapkach . Po prostu radze sie zaopatrzyc w zapasowe , ja nie sciagam wgl sitka do czyszczenia po prostu przecieram patyczkiem nasaczonym izopropanolem z obydwu stron tak jest szybciej . A co do spalenia to niczym sie nie przejmuj kazdemu sie zdarza lol , tego mozna nawet uzywac jako lufki przeciez .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 12399 / 2409 / 0
Nawet DynaVap zaleca zmieniać sitka po ok 3 miesiącach (choć to info z jakiegoś sklepu) więc na pewno zamówię. Podobno po czasie kurczą się od temperatury i przestają idealnie pasować.
Tylko czytałem, że stalowe są lepsze od tytanowych paradoksalnie. Też tak (bez wyjmowania) czyściłem sitko do tej pory i było git.
Do uszczelek zalecają kupno DynaWax, czyli najdroższego wosku pszczelego na ziemi. Wystarczy znaleźć jakiś nawilżacz do ust z owym woskiem i wyjdzie wiele razy taniej i na to samo.
Ja ich jeszcze nie smarowałem, ale kupię wosk przy najbliższej okazji.

W ogóle to mam fatalną serię jeśli chodzi o tego wapka. Mianowicie dziś udało mi się zepsuć FMJ. Postanowiłem sprawdzić, jak mocno siedzi cap na komorze i z dość dużą siłą zrobiłem zapach. Cap wyleciał, jebn*ł o ścianę (na szczęście - mógł w okno...) i wyraźnie się odkształcił. Udało mi się go z grubsza naprawić - nagrzałem i rolowałem na desce. Testowałem i działa, ale trochę strach używać z mikrouszkodzeniami.
Jako że w tym miesiącu mam w budżecie o ponad 1.5k więcej, to zafunduję sobie Armored Cap'a w jego zastępstwie. Podobno jeszcze większy potwór jeśli chodzi o mocną ekstrakcję.
  • 12399 / 2409 / 0
Znalazłem aktualnie białego kruka w postaci nowego FMJ - podpowiem, że na stronie jednej z kliniki konopnych. Wystarczy wpisać wiadomo gdzie "vapcap full metal jacket" i jest wysoko w wynikach.
Koszt 60zł z wysyłką. Jeśli ktoś ma wersję VapCap'a, która sama z siebie nie pozwala na szybką ekstrakcję, a ma na takową ochotę, to polecam.

Kupiłem też Armored Cap'a od DynaVap + sitka. Czytałem, że ten AC potrafi nieźle nagrzać "łodygę" więc zrobiłem na szybko gumowy "ustnik 3D" z gumki recepturki. Owinąłem ustnik tak, że się trzyma bez żadnego mocowania. Testowałem (na FMJ) i sprawdza się bardzo dobrze, choć smak gumy w ustach taki sobie.
Bez tej gumki czasem ustnik był tak nagrzany, że drażnił wewnętrzną stronę ust.
Ktoś zna jakieś lepsze rozwiązanie (w sensie do kupienia), albo też DIY jak z gumką? Tylko bez zmiany łodygi na jakieś szkło. Podoba mi się taka ze sprzęgłem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.