Jest poniedziałek czy wtorek, godzinę po północy, pojawiają się cyk bomby no i zatrzymanko na powrocie do chaty. Legitymują kierowcę, ale jako, że chwilę przed tym zwijałem josha to było czuć. Zainteresowali się co w środku, no i przychodzi moja kolej wysiadłem, wyciągam rzeczy z kieszeni
kładę na furę, i po chwili mówię że ma nie szukać i w paczce od cmikow jest patyk i w kartce okruch (z 0.2 max bo łącznie to i patyk miał 0.6 materiału). No i kolega oddelegowany do domu, ja kajdany. 3h komisariat i decyzja, że jedziemy na podz, tam przypał bo w portfelu miałem jeszcze niecałe 0.3 mefa. W ogóle beka, że tego pierwsze kundle nie znalazły, ani przy aucie ani na komisariacie xd. Powrót na komendę, zmiana w papierach no i jako że było po 7 to zawieźli mnie na drugi komisariat, na którym po chwili mnie zawieźli kryminalni na chatę w celu przeszukania. W chacie zupełnie nic i jutro mam się stawić. No i teraz moje pytania.
Nie wiem co jutro, ale pewno zeznania. Trawę mi wpisali że się przyznałem i że mam od nieznanej osoby, co powiedzieć dalej, jak to ugryźć? Mef, ogólnie miałem go od randoma w klubie, ale może jakoś inaczej to przedstawić?
Jeszcze dodam, że na komendzie o pytanie o trawę na początku i później o mef skąd i wgl to powiedziałem że chciałbym nie odpowiadać na pytania i złożyć wniosek o umorzenie sprawy.
No i co mi za to grozi, Jakie są jakieś ewentualne następstwa i wgl. Nigdy wcześniej nie karany, 22 lata.
Pozdro i z fartem
Dezinformacja / Wprowadzanie w błąd
Użytkowniku @PolskiLen, Twój post zawiera rażące błędy merytoryczne i wprowadza w błąd autora tematu w kwestii odpowiedzialności karnej:
1. Ignorowanie art. 62a UoPN: Przy ilościach rzędu 0.3g mefedronu i 0.6g marihuany na własny użytek, sprawa kwalifikuje się pod niezwłoczne umorzenie postępowania ze względu na znikomą ilość. Twierdzenie o "automatycznych zawiasach" jest bezpodstawne.
2. Status osoby niekaranej: Autor tematu nie był wcześniej karany, co przy tak marginalnym czynie otwiera drogę do warunkowego umorzenia postępowania (art. 66 KK), a nie skazania na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu.
3. Mit o automatycznym więzieniu: Teza, że ponowne zatrzymanie z minimalną ilością skutkuje natychmiastowym "pójściem do paki", to potoczny mit niemający odzwierciedlenia w polskiej procedurze karnej i wykonawczej.
Zasada Forum: Odpowiedzi w działach prawnych muszą opierać się na faktach i przepisach prawa, a nie na osiedlowych mitach. Szerzenie dezinformacji i niepotrzebne zastraszanie użytkowników szukających pomocy będzie skutkowało wyciągnięciem konsekwencji. /Merx
It's not going to be fun.
Ale stary następnym razem to weź ten kamień jak masz taką sytuację to na komisariacie w kiblu wal w klipę albo wyjeb, a nie się po komisariatach z kamieniem wozisz xd
P.S.
jebac pały co za takie rzeczy ludzi zawijają .
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.