Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema, zawinęli mnie ostatnio, a jako że nie miałem nigdy takiej sytuacji to chciałbym zapytać co i jak, a już jutro mam wezwanie.

Jest poniedziałek czy wtorek, godzinę po północy, pojawiają się cyk bomby no i zatrzymanko na powrocie do chaty. Legitymują kierowcę, ale jako, że chwilę przed tym zwijałem josha to było czuć. Zainteresowali się co w środku, no i przychodzi moja kolej wysiadłem, wyciągam rzeczy z kieszeni
kładę na furę, i po chwili mówię że ma nie szukać i w paczce od cmikow jest patyk i w kartce okruch (z 0.2 max bo łącznie to i patyk miał 0.6 materiału). No i kolega oddelegowany do domu, ja kajdany. 3h komisariat i decyzja, że jedziemy na podz, tam przypał bo w portfelu miałem jeszcze niecałe 0.3 mefa. W ogóle beka, że tego pierwsze kundle nie znalazły, ani przy aucie ani na komisariacie xd. Powrót na komendę, zmiana w papierach no i jako że było po 7 to zawieźli mnie na drugi komisariat, na którym po chwili mnie zawieźli kryminalni na chatę w celu przeszukania. W chacie zupełnie nic i jutro mam się stawić. No i teraz moje pytania.
Nie wiem co jutro, ale pewno zeznania. Trawę mi wpisali że się przyznałem i że mam od nieznanej osoby, co powiedzieć dalej, jak to ugryźć? Mef, ogólnie miałem go od randoma w klubie, ale może jakoś inaczej to przedstawić?
Jeszcze dodam, że na komendzie o pytanie o trawę na początku i później o mef skąd i wgl to powiedziałem że chciałbym nie odpowiadać na pytania i złożyć wniosek o umorzenie sprawy.
No i co mi za to grozi, Jakie są jakieś ewentualne następstwa i wgl. Nigdy wcześniej nie karany, 22 lata.
Pozdro i z fartem
  • 297 / 73 / 0
Dostaniesz zawiasy jeszcze raz cię zlapio to do paki
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.