Jest poniedziałek czy wtorek, godzinę po północy, pojawiają się cyk bomby no i zatrzymanko na powrocie do chaty. Legitymują kierowcę, ale jako, że chwilę przed tym zwijałem josha to było czuć. Zainteresowali się co w środku, no i przychodzi moja kolej wysiadłem, wyciągam rzeczy z kieszeni
kładę na furę, i po chwili mówię że ma nie szukać i w paczce od cmikow jest patyk i w kartce okruch (z 0.2 max bo łącznie to i patyk miał 0.6 materiału). No i kolega oddelegowany do domu, ja kajdany. 3h komisariat i decyzja, że jedziemy na podz, tam przypał bo w portfelu miałem jeszcze niecałe 0.3 mefa. W ogóle beka, że tego pierwsze kundle nie znalazły, ani przy aucie ani na komisariacie xd. Powrót na komendę, zmiana w papierach no i jako że było po 7 to zawieźli mnie na drugi komisariat, na którym po chwili mnie zawieźli kryminalni na chatę w celu przeszukania. W chacie zupełnie nic i jutro mam się stawić. No i teraz moje pytania.
Nie wiem co jutro, ale pewno zeznania. Trawę mi wpisali że się przyznałem i że mam od nieznanej osoby, co powiedzieć dalej, jak to ugryźć? Mef, ogólnie miałem go od randoma w klubie, ale może jakoś inaczej to przedstawić?
Jeszcze dodam, że na komendzie o pytanie o trawę na początku i później o mef skąd i wgl to powiedziałem że chciałbym nie odpowiadać na pytania i złożyć wniosek o umorzenie sprawy.
No i co mi za to grozi, Jakie są jakieś ewentualne następstwa i wgl. Nigdy wcześniej nie karany, 22 lata.
Pozdro i z fartem
Dezinformacja / Wprowadzanie w błąd
Użytkowniku @PolskiLen, Twój post zawiera rażące błędy merytoryczne i wprowadza w błąd autora tematu w kwestii odpowiedzialności karnej:
1. Ignorowanie art. 62a UoPN: Przy ilościach rzędu 0.3g mefedronu i 0.6g marihuany na własny użytek, sprawa kwalifikuje się pod niezwłoczne umorzenie postępowania ze względu na znikomą ilość. Twierdzenie o "automatycznych zawiasach" jest bezpodstawne.
2. Status osoby niekaranej: Autor tematu nie był wcześniej karany, co przy tak marginalnym czynie otwiera drogę do warunkowego umorzenia postępowania (art. 66 KK), a nie skazania na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu.
3. Mit o automatycznym więzieniu: Teza, że ponowne zatrzymanie z minimalną ilością skutkuje natychmiastowym "pójściem do paki", to potoczny mit niemający odzwierciedlenia w polskiej procedurze karnej i wykonawczej.
Zasada Forum: Odpowiedzi w działach prawnych muszą opierać się na faktach i przepisach prawa, a nie na osiedlowych mitach. Szerzenie dezinformacji i niepotrzebne zastraszanie użytkowników szukających pomocy będzie skutkowało wyciągnięciem konsekwencji. /Merx
It's not going to be fun.
Ale stary następnym razem to weź ten kamień jak masz taką sytuację to na komisariacie w kiblu wal w klipę albo wyjeb, a nie się po komisariatach z kamieniem wozisz xd
P.S.
jebac pały co za takie rzeczy ludzi zawijają .
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.