Jest poniedziałek czy wtorek, godzinę po północy, pojawiają się cyk bomby no i zatrzymanko na powrocie do chaty. Legitymują kierowcę, ale jako, że chwilę przed tym zwijałem josha to było czuć. Zainteresowali się co w środku, no i przychodzi moja kolej wysiadłem, wyciągam rzeczy z kieszeni
kładę na furę, i po chwili mówię że ma nie szukać i w paczce od cmikow jest patyk i w kartce okruch (z 0.2 max bo łącznie to i patyk miał 0.6 materiału). No i kolega oddelegowany do domu, ja kajdany. 3h komisariat i decyzja, że jedziemy na podz, tam przypał bo w portfelu miałem jeszcze niecałe 0.3 mefa. W ogóle beka, że tego pierwsze kundle nie znalazły, ani przy aucie ani na komisariacie xd. Powrót na komendę, zmiana w papierach no i jako że było po 7 to zawieźli mnie na drugi komisariat, na którym po chwili mnie zawieźli kryminalni na chatę w celu przeszukania. W chacie zupełnie nic i jutro mam się stawić. No i teraz moje pytania.
Nie wiem co jutro, ale pewno zeznania. Trawę mi wpisali że się przyznałem i że mam od nieznanej osoby, co powiedzieć dalej, jak to ugryźć? Mef, ogólnie miałem go od randoma w klubie, ale może jakoś inaczej to przedstawić?
Jeszcze dodam, że na komendzie o pytanie o trawę na początku i później o mef skąd i wgl to powiedziałem że chciałbym nie odpowiadać na pytania i złożyć wniosek o umorzenie sprawy.
No i co mi za to grozi, Jakie są jakieś ewentualne następstwa i wgl. Nigdy wcześniej nie karany, 22 lata.
Pozdro i z fartem
Dezinformacja / Wprowadzanie w błąd
Użytkowniku @PolskiLen, Twój post zawiera rażące błędy merytoryczne i wprowadza w błąd autora tematu w kwestii odpowiedzialności karnej:
1. Ignorowanie art. 62a UoPN: Przy ilościach rzędu 0.3g mefedronu i 0.6g marihuany na własny użytek, sprawa kwalifikuje się pod niezwłoczne umorzenie postępowania ze względu na znikomą ilość. Twierdzenie o "automatycznych zawiasach" jest bezpodstawne.
2. Status osoby niekaranej: Autor tematu nie był wcześniej karany, co przy tak marginalnym czynie otwiera drogę do warunkowego umorzenia postępowania (art. 66 KK), a nie skazania na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu.
3. Mit o automatycznym więzieniu: Teza, że ponowne zatrzymanie z minimalną ilością skutkuje natychmiastowym "pójściem do paki", to potoczny mit niemający odzwierciedlenia w polskiej procedurze karnej i wykonawczej.
Zasada Forum: Odpowiedzi w działach prawnych muszą opierać się na faktach i przepisach prawa, a nie na osiedlowych mitach. Szerzenie dezinformacji i niepotrzebne zastraszanie użytkowników szukających pomocy będzie skutkowało wyciągnięciem konsekwencji. /Merx
It's not going to be fun.
Ale stary następnym razem to weź ten kamień jak masz taką sytuację to na komisariacie w kiblu wal w klipę albo wyjeb, a nie się po komisariatach z kamieniem wozisz xd
P.S.
jebac pały co za takie rzeczy ludzi zawijają .
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.