16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
13 sierpnia 2024Dkshrm pisze: Cześć. Jestem studentem informatyki i zacząłem się zastanawiać czy ewentualny przypał nie wpłynąłby negatywnie na moją przyszłość.
13 sierpnia 2024Dkshrm pisze: Cześć. Jestem studentem informatyki i zacząłem się zastanawiać czy ewentualny przypał nie wpłynąłby negatywnie na moją przyszłość. Regularnie palę mj i okazjonalnie wciągam koks na imprezach. Kupuję koks i zioło w ilościach nie przekraczających 5g, wszystko przeznaczam na własny użytek. Czy w przypadku przypału mogłoby mi grozić coś więcej niż grzywna/prace społeczne/zawiasy? Czy sąd powiadomiłby pracodawcę u którego odbywam praktyki? Czy firmy IT mogą wymagać zaświadczenia o niekaralności?
Natomiast jeżeli będzie już jakaś wpadka to trzeba wykonać karę orzeczoną wyrokiem i czekać na zatarcie skazania. Polecam Rozdział XII Zatarcie skazania w kodeksie karnym.
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzie ... 683/roz-12
§ 2. Sąd może na wniosek skazanego zarządzić zatarcie skazania już po upływie 5 lat, jeżeli skazany w tym okresie przestrzegał porządku prawnego, a wymierzona kara pozbawienia wolności nie przekraczała 3 lat.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.